tiistai 18. elokuuta 2015

Ribadeo, Cantábria

Nukuimme hyvin monien peittojen alla, silti ei tullut kuuma, kun pidimme ristivedon huoneessamme. Aamiainen hoitui La Lira Cafeterian bocadilloilla ja maitokahveilla (yht. 5,80€), kaupanpäällisiksi saimme pienet, makeat leivonnaiset ja appelsiinimehut. Kävimme turisti-infossa kysymässä ratkaisua ongelmaamme, he eivät voineet printata bussilippujamme, mutta saimme kartan kera ohjeet pariin liikkeeseen (?), jotka voisivat auttaa. Löysimme kirjaston ja siellä nettiyhteyden, mutta Suomi24:n posti ei tälläkään kerralla suostunut aukeamaan.

Playa de las Catedrales
Palasimme Plaza de Españalle ja ostimme meno/paluuliput (2€/hlö) bussiin, joka vei meidät Ribadeon suosituimmalle nähtävyydelle, Playa de las Catedrales -rannalle. Etukäteen olimme suunnitelleet kävelemämme toisen sivun, mutta ajotien, osittain moottoritien laitaa on mahdoton kulkea. 

Olisimme halunneet mennä hiekkarannalle kävelemään, mutta sinne olisi pitänyt olla etukäteen tehty varaus, rantaa kun ei haluta tupaten täyteen. Otimme murheeseen oluet, joihin sisältyi näköalalisä. Käveltyämme rantakalliota rantaa kuvaten lähdimme iltapäiväbussilla takaisin Ribadeoon.

Ribadeo
Istuimme kävelykadun kahvilan terassille viinilasillisille, joiden kylkeen tuotiin patonginpalaset ja annokset valkosipuliöljyssä marinoituja herkkusieniä. Hinta ei juuri hirvittänyt; 3,40€.

Haimme kaupasta iltaviinin ja kävelimme kujia alas satamaan. Oli aika palata kämpille suihkuun ja siestalle. Tässäkin hostalissa, kuten Hostaría Carmenissa, pyyhkeet (ja liinavaatteet) vaihdettiin päivittäin puhtaisiin, täysin turhaan.


Auringon vielä lämmittäessä mukavasti lähdimme kävelemään lähikaduille. Kävelykadun mustekalapaikat olivat vielä kiinni, mutta hetken käveltyämme päädyimme A Taperíaan, jossa söimme hyvät pulpo Gallegat ja simpukat (zamburiñas). Brandykahvit joimme majapaikkamme alakerrassa, Cafeteria churreria Linaresin terassilla, talo tarjosi churrot.

2 kommenttia:

  1. Ehkä kannattaisi vaihtaa sähköpostiksi vaikka Gmail, joka toimii erinomaisesti puhelimessakin, tai napata puhelimella kuva läppärin ruudulta silloin kun suomi24 suostuu toimimaan.

    VastaaPoista
  2. Minulla on olemassa Gmail-osoite, mutta sen käyttö on jäänyt tosi vähälle. Nyt riitti se, että kopioin bussiliput läppärin työpöydälle ja näytin sitä. Kameraan olen kuvannut mm. passit ja aikatauluja. Matkoilla käytän mopoversiota puhelimesta, ettei tule yllättäviä lisälaskuja netin käytöstä.

    VastaaPoista