perjantai 25. syyskuuta 2015

Mökkiviikonloppu Savitaipaleella


Lähdimme viikonlopun viettoon Savitaipaleelle heti töiden jälkeen. Ami ja Roksu ehtivät pihaamme ennen kuin me tahoillamme tulimme kotiin. Pakkasimme nopeasti ja mahduimme yhteen autoon.

Ajoimme eri reittiä mitä minä toukokuussa. Vasta loppumatkalla maisemassa puiden lomissa ja tien vierellä pilkahteli tyyniä järvenselkiä ja upeita mökkirantoja. Saavuimme autioon mökkikylään, vasta myöhemmin illalla saimme seuraa naapurimökkiin. Asetuimme taloksi hyvinvarustettuun mökkiimme ja grillasimme iltamakkarat terassilla. Roksu väitti männyssä vilistävän otuksen olevan liito-orava. Miehet kävivät ensin saunassa, naisten vuorolla sisko muisteli sitä kun minä tulin ädin kanssa kotiin synnytyssairaalasta ja jo samalla viikolla minut vietiin Lasitehtaalle Anni-mummun ylläpitämään Kalkkitehtaan saunaan (pärekorissa). Ei silloin odotettu vauvan kasvavan puolivuotiaaksi ennen ensikosketustaan saunaan. 


Mökkiä ympäröivä metsä on aivan selvää sienimaastoa pehmeine sammalmättäineen, jäkälälaikkuineen ja mustikanvarpuineen, mutta ainoatakaan suppilovahveroa en löytänyt, kun lauantaina vaelsin aurinkoisessa metsässä. Lopulta aloin kerätä mustikoita ja puolukoita kotiinvietäväksi. Ennen kun palasin metsästä maantielle, satuin löytämään vielä muutaman ison kantarellin.

Ennen lounasta lähdimme Hannun kanssa soutelemaan Kuolimojärvelle. Ilma oli kuin paraskin kesäsää ja maisemat aivan huikeita. Hannu ei olisi voinut enempää kehua järviveden kirkkautta ja hiekkarannan pituutta. Tänne on ehdottomasti päästävä vielä joskus mökkeilemään!

Loppupäivä kuluikin syöden. Lounaaksi maa-artisokkakeittoa, paistettua kuhaa, perunoita ja salaattia. Alkuillasta saunoimme ja kävimme Amin kanssa uimassa. Illalla grillattiin broilerfileitä ja kesäkurpitsaa (sekin Amin kasvattamaa). Pelasimme Skip-Bota taas yötä myöten.

Sunnuntaina siivosimme mökin ja kävelimme katsomaan retkeilyreittien alkupään ja palasimme mökkiin rantaa myöten. 
http://palvelut.ekarjala.fi/index.php?option=com_nature&task=view_list&city_id=739
Kukaan ei innostunut lähtemään kanssani marjanpoimintaan tai sienien hakuun, pakkasimme tavarat autoon ja ajoimme Porvoon kautta kotiin. Savulohen ja uusien perunoiden seuraksi tein kantarellikastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti