keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Pekoni-kasvispiirakka



Pohja:

2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl kauraleseitä
ripaus suolaa
125 g leivontamargariinia tai voita
1 muna

Täyte:

140 g pekonia
2 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
½ tl juustokuminaa, sitruunapippuria + savupaprikaa
ripaus ruokosokeria (tai lusikallinen hunajaa)
2 (multa)porkkanaa
punainen paprika
3-4 tuoretta herkkusientä (tai muita sieniä)
nippu lehtikaalia (pienilehtistä)
tuoreita yrttejä, esim. wasabirukolaa
loraus soijaa
loraus Pirkka makeaa chilikastiketta

Päälle:

juustoinen ruokakerma
kananmuna
(ripaus paprikajauhetta)

Silppua pekoni ja paista se puhtaalla pannulla. Kun rasvaa alkaa irrota, lisää silputut sipulit ja mausteet. Pilko porkkanat, paprika ja sipulit pieniksi. Silppua lehtikaali ja yrtti pienemmäksi. Lisää kaikki pannulle ja anna hautua lähes pehmeiksi. Tee sillä aikaa pohjataikina.

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kauraleseet. Lisää pehmeä rasva ja nypi jauhojen joukkoon. Sekoita joukkoon muna. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Lisää vuokaan täyte. Sekoita kulhossa ruokakerma ja kananmuna, mausta paprikajauheella, Kaada täytteen päälle. Halutessasi voit lisätä pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Jos et halua käyttää pekonia, kypsennä täyte pannulla öljyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti