perjantai 13. toukokuuta 2016

Monterosso al Mare, Vernazza ja Corniglia

Monterosso al Mare
Rimakauhua ja rappusia

Lähdin 10.00 shuttle bussilla Riomaggioreen. Porukat lähtivät jatkamaan matkaansa tai päivän retkilleen. Syötyäni aamiaissämpylän ison kahvin kanssa Giammi Caffessa menin junalla Monterossoon ja katsottuani nopeasti pienen kaupungin lähdin patikkapolulle kohti Vernazzaa. Reitti oli minulle mieleinen; kivisiä rappuja, hiekkapolkuja, ylä- ja alamäkiä, välillä metsän suojassa, välillä rannikkoa myötäillen varustettuna upeilla maisemilla. En suosittele polvivammaisille tai korkeanpaikankammoisille.

Polulla oli muitakin patikoijia, onneksi ei sentään ruuhkaksi asti. Iäkkäitä ihimisiä, isi lapsi harteillaan, jopa lapsia. Reitti oli hieno, mutta melko raskas. Jotkut kiviportaat olivat minun töpöjaloilleni lähes liikaa, miten nuo lapset niistä suoriutuivat?

Vernazza
Vernazzaan oli ylhäältä päin hienot näkymät, mutta itse kylä oli vielä ruuhkaisempi turisteista kuin Riomaggiore. Olin jo juna-asemalla odottamassa paluukyytiä, kun päätin kävellä vaelluslippuun (7,50€) kuuluvan toisenkin patikkareitin. 

Vernazza
Matkan varrella olin vähentänyt vaatteita kerros kerrokselta reppuun. Jonkun matkan kuljettuani satoi hetken verran. Oli kaivettava Muumi-varjo repusta ja varottava liukastumasta. Sade oli kuitenkin paikallinen ja Cornigliaa lähestyessäni polku oli täysin kuiva. 

Corniglia
Cornigliassa otin lenkkiolueksi Cinque Terre -artisaanioluen, samalla tutustuin brittipariskuntaan, joka sanoi kävelleensä Manarola-Corniglia -reitin, vaikka kaikki infot väittävät sen olevan edelleen suljettuna. He olivat kovasti kiinnostuneita kehutusta suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ja kertoivat Englannissa käytävän vilkasta keskustelua lasten koulunkäynnin aloitusiästä vrt. Suomen käytäntö. Kävelin juna-asemalle ja palasin Riomaggioreen. Kaupoissa hedelmät ovat kalliimpia kuin Suomessa ja italialaiset viinit lähes Suomen hinnoissa. Ostin vähän evästä kämpille ja kävelin mäen ylös odottamaan 18.00 shuttle bussia. Suihkussa käytyäni sain dormiin seurakseni nuoren pariskunnan Teneriffalta. Saan pikakurssin espanjasta ja kysyinkin heti, mitä se "Venga, venga" tarkoittaa. Kuten olin arvellutkin; "mennään", "let's do it" tms. Illalla kirjoittelin oleskelutilassa ja tilasin keittiön tämäniltaisen pastan.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti