keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Bussilla läpi Viron, Latvian ja Liettuan

Välivuoden jälkeen minulla oli mahdollisuus osallistua Blitz Toursin patikkamatkalle Zakopaneen. Samalla istumisellahan se menee kun olin jo varannut paikan Latvian joogaleirille ja viikonloppumatkan Riikaan.

Menimme Linda Linella Tallinnaan, jossa bussi keräsi ryhmämme kyytiinsä ja matka kohti Latviaa saattoi alkaa. "Ilmankos täällä on niin paljon vauvoja, kun on noita haikaroita." Ennen rajan ylitystä kävimme kaupassa ja pidimme soppatauon. Bussissa istuin takarivillä Kuusankosken poikien keskustelun välimaastossa, kunnes vaihdoin Villen kanssa paikkaa ja hän (pidempänä) sai oikaistua koipensa keskikäytävälle. Suurin osa ryhmästä kuului johonkin Eurosinkut-ryhmään, tein heti alussa tiettäväksi, että minä en ole sen yhdistyksen jäsen. Mitähän sieniä matkanjohtajan seljankassa oli ollutkaan, kun hän kertoili Latvian vaaleansinisistä lehmistä. Tuleeko niistä vain rasvatonta maitoa? kysyi Kuusankosken poika. Liettuan rajan jälkeen pidimme iltapäivällä lounaspaussin "Karhu-baarissa" kuten matkan kanta-asiakkaat olivat nimittäneet tienvarsiravintolan, jonka puistossa on pieni eläintarha. Matkanteko oli tylsistyttävän tasaista. Luin ensimmäisestä kirjasta lähes puolet.

Kaunasissa olimme ajoissa, oli vielä aurinkoista ja läkähdyttävän kuuma. Majoituimme Magnus-hotelliin, kuten aiemmillakin kerroilla. Kevyen illallisen jälkeen lähdin ulos. Tulomatkalla bussin ikkunasta näkemämme pienet, värikkäät puutalot jäivät kuvaamatta, ne olivat sen verran kaukana. Kävelin hetken joenvartta, katsastin parit tutut kirkot ja menin bulevardin yhdelle terassille portterille (Imperial Porter 2,30€). Terassit olivat täynnä eikä ilma tuntunut viilenevän lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti