keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Helsinki-päivä

Hietalahti
Helteinen keskiviikkokin kului autossa istuen ja Helsingissä lorvien. Vein aamulla auton Herttoniemeen huoltoon, menin metrolla keskustaan ja kävelin Sinebrychoffin taidemuseolle. Sen avautumista odotellessani käväisin Hietalahden kauppahallissa ja kirpputorilla. Yleensä ostan messinkisiä kynttilänjalkoja maailmalla reissatessani, nyt meillä on yksi matkamuisto myös Helsingistä. 

Sinebrychoffin taidemuseo
Sinebrychoffin taidemuseossa kiersin kaikki näyttelyt, ml. hienon rakennuksen kauniisti kalustetut huoneet ja perusnäyttelyn, joka jaksaa sykähdyttää joka käyntikerralla. Lounaan söin Scandic Marskissa, sen jälkeen kävin Forexilla vaihtamassa vähän valuuttaa ensi viikolla alkavaa reissua varten. 

Musiikkia! Hakasalmen Huvila
Kävelin Hakasalmen Huvilaan ja kiersin Musiikkia! -näyttelyn, joka oli hauska ja mielenkiintoinen, kaukana kaikesta pönötyksestä. Oman sukuni muusikkohistoria antoi mukavaa perspektiiviä näyttelyyn. Istuin hetken huvilan kauniissa puistossa lukemassa kirjaa, mutta tuuli sen verran, että menin vielä Kiasmaan kuluttamaan aikaa (kiitos museokortin).

Choi Jeong Hwa
Ehdin katsoa vain korealaisen Choi Jeong Hwan hauskan näyttelyn "Happy Together", jossa mm. Orthexin (?) ämpärit ja pesuvadit olivat saaneet uuden elämän meidän kaikkien iloksi, kun sain tekstiviestin, että auto on huollettu ja pois haettavissa.

Iltalenkin jälkeen istuimme ulkona vilvoittelemassa, kun Rubert von Rusakko tuli seuraksemme. Syö ne voikukat pois sieltä nurmikolta, Rubert!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti