perjantai 5. toukokuuta 2017

Burgos - Hornillos del Camino 21 km

Toinen aasialaisnaisista kuorsasi koko yön kovaan ääneen. Mietin jo, miten kommentoin sitä aamulla, mutta annoin olla ja päätin ehtiä niin pitkälle, etteivät kinkit pysy perässäni. Pätkittäisen unen jälkeen heräsin jo viideltä kuuntelemaan alapedin kiinalaismummon kuorsausta.


Hostellin aikaisen aamiaisen ansiosta pääsin liikkeelle 7.30. Ilma oli trooppisen lämmin ja jo kaupungissa tuli kuuma. Sadekuurojen takia otin käyttöön rinkan sadesuojan ja hupun takistani. Kaupungin ulkopuolella camino jatkui läpi Parque El Parralin. Villalbillassa riisuin takin. Lepopäivän ansiosta jalat tuntuivat toimivan ja kävely sujui vaivatta. Takaani nousevat uhkaavat pilvet laittoivat minut kiirehtimään.


Matka jatkui tasaisena ja tylsänä. Housut riisuin pois puolimatkan krouvissa, kun pysähdyin Tardajosin Cafe Bar el Caminoon nauttimaan aamupäivän vitamiinit (B + C); una cerveza con limon.


Rabé de las Calzadas

Aurinko paistoi, kun lähdin vaeltamaan täysin asumatonta Mesetaa ja tasaista nousua Alto Mesetalle (950 mpy). Ainoa varjopaikka oli Fuente de Paraotorre, mutta en arvannut pitää pausseja kun tummia pilviä alkoi kertyä ympäriinsä.


Meseta
Kävelin niin vauhdikkaasti, että askelmittarin lukema oli kerrankin oikein. Saavuin Hornillosiin tasan klo 12, tunnin aikaisemmin mitä olin ajatellut. Kävelin 21 km neljässä ja puolessa tunnissa, mikä taitaa olla caminoni ennätys.

Pääsin heti majoittumaan Albergue Meeting Pointiin (10€) ja menin oluelle kyläkaupan aurinkoiselle penkille. Suihkun jälkeen istuin alberguen ulkopuolella auringossa juttelemassa unkarilaistytön kanssa, kun Camilla ja James saapuivat. Tapasin myös Kalin, mutta kylän alberguet olivat täynnä ja hän jatkoi eteenpäin vielä muutaman kilometrin. Kohdalle sattui  myös Aussi-Tricia, joka oli majoittunut johonkin kylän toiseen albergueen ylimääräiselle patjalle. Kutsuin hänet sisälle tapaamaan Camillaa ja Jamesta.


Alberguen asukkaat nauttivat yhteisen illallisen (9€); salaattia, paellaa ja sitruunavanukasta. Suvi lähetti aurinkoisen kuvan Noelista ja minulle tuli hirmuinen ikävä ipanoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti