keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Carrión de los Condes, pakollinen lepopäivä

Valot sammuivat iltakymmeneltä, kaikki olivat jo pedeissään. Seurasin pitkään ikkunasta näkyvää salamointia. Epäilin jo, että se onkin rikkinäinen katuvalo. Vasta myöhemmin alkoi jyristä ja sade ropisi kattoon.

Nukuin yön huonosti. Jalka vaivasi enemmän psyykkisesti kuin fyysisesti. Tein päätöksen mennä bussilla Terradillos de los Templariosiin ja nukahdin muutamaksi tunniksi.


Kuudelta dormissa oli jo täysi tohina päällä. Kävin aamupesulla ja jalkaparkani sai kaikkien sympatiat osakseen. Good luck for your feet! Pakkasin rinkkani ja kävelin terveyskeskukseen. Pääsin heti hoitajan vastaanotolle ja hän pyysi lääkärin konsultoimaan. Ei paha, vain paikallinen tulehdus. Pidettävä puhtaana ja kuivana. Päivä, pari lepoa, kunnes punoitus häviää. Tietoni kirjattiin passista, mutta EU-Kelakorttia ei tarvittu kun toimenpide oli niin vähäinen.

Odotellessani tikettimyynnin alkamista kävin Restaurante La Cortessa 3€:n aamiaisella. Bussi lähtisi vasta puoliltapäivin. Kun menin bussipysäkin El España -baariin klo 9.10, tämän päivän bussiliput oli jo myyty loppuun. Ostin lipun huomiselle ja brandyn kipulääkkeeksi. Samalla tapasin kaksi lappilaisnaista, kolmaskin suomalaisnainen on jossain kylillä. Palasin Albergue Santa Mariaan, jossa pieni iloinen nunna oli siivoamassa. Tottakai saan olla toisenkin yön, tervetuloa! Jonossa ensimmäisenä oli jo tamperelaisen Teijan rinkka. Lähdin seuraksi ostamaan hänelle sadeviittaa, itselleni hankin camino-ranneketjun.

Majoituttuani (ensimmäisenä ja mielestäni parhaaseen petiin) menin Cerveceria J-M:ään tuhdille lounaalle. Samalla suunnittelin seuraavia päiviä. Huominen menee siirtymiseen bussilla. Vaikka kävelisin seuraavina päivinä mukavempia reittejä, mutta lyhyempiä päivämatkoja, minun pitäisi ehtiä Leóniin aikatauluni mukaisesti ja voisin ehkä yrittää kävellä Astorgaan asti.

Iltapäivällä yritin nukkua, mutta joku italiaano huusi dormissa kovaa puhelimeensa, vaikka hänelle ystävällisesti huomautettiin, että on siestan aika. Menin pihalle kuuntelemaan, kun aussimies soitti ukuleleaan, mm. Simon & Garfunkelin biisejä. Pienen sadekuuron yllättäessä siirsin pyykkini sisälle ja menin itsekin ruokailutilaan lataamaan puhelimen akkua. 
 
Aulassa alkoi taas nunnien pitämä yhteislaulutilaisuus, mutta jätin sen väliin kun liikutuin eilen ihan tarpeeksi. Sen sijaan kävin kahvilla ja poikkesin Iglesia de Santa Maria del Caminoon sytyttämään kynttilän. Jäin vielä alakertaan iltapalalle ja päivittämään blogiani. Ranskalaisseurue tarjosi minulle lasillisen punkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti