sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kohti Santiago de Compostelaa


Varattuani Norwegianin menolennon Madridiin varasin samalla yhden yön majoituksen lähellä Atochan juna-asemaa. Vähän ennen lähtöä varasin toisenkin yön samasta hostellista. Madrid on mukava kaupunki ja haluan käydä tapaksilla Mercado San Ildefonsossa.
Kolme kuuluisinta taidemuseota olemme jo aiemmin kolunneet. Lisäpäivällä saan myös aikaa ostaa junaliput Leóniin etukäteen.

Sääennuste lupaa alkumatkalle todella surkeaa keliä ja Kastilia on muutenkin Espanjan sateisinta aluetta. En voi lisätä vaatemäärää, vaan on pärjättävä ainoilla mukaan tulevilla pitkillä vaatteilla ja sadeviitalla.

Caminon aikana aion käyttää kunnallisia/yksityisiä albergueita aina, kun tilaa löytyy. Varmuuden vuoksi varasin viimeiselle yölle Santiago de Compostelasta etukäteen yösijan (11€), ettei tarvitse ruuhkan takia turvautua kalliiseen hotelliin.

En edelleenkään ole harjoitellut painon kanssa kävelyä, vaan säästän polveni varsinaista vaellusta varten. Eiköhän kauppakassien kantaminen ja aurinkotervehdysten tekeminen ole vahvistanut sen verran yläkroppaa ja jalkoja, että kestävät caminon kävelemisen rinkka selässä. 

Sunnuntaina pyöritin pesukoneessa pyykit ja pakkasin rinkan sitä mukaa, kun vaatteet kuivuivat. Rinkan painoksi tuli 6-7 kiloa. Hyvä saavutus viime vuoteen verrattuna, kun kuitenkin pakkasin lähes samat vaatteet ja tavarat kuin silloinkin.
https://illusiafinland.blogspot.fi/2017/05/yhta-puolikasta-caminoa-viisaampi.html2 kommenttia: