perjantai 20. huhtikuuta 2018

Samos - Aguiada - Barbadelo 18,4 km

Laitoin herätyksen seitsemäksi. Turhaan, sillä luostarin kirkonkellot aloittivat kalkatuksensa samaan aikaan. Aamupesun ja jalkojen laastaroinnin jälkeen pakkasin rinkkani ja jätin luostarin taakseni.

Tyynestä ilmasta, eilisestä sadekuurosta ja Oribio-joen läheisyydestä johtuen vallitsi massiivinen sumu.

Laitoin sadesuojan rinkan päälle, mutta jouduin poistamaan sen ensimmäisen jyrkän nousun jälkeen, kun kuumissani riisuin takin rinkan päälle. Reitti kulki läpi metsän, välillä tosi kuraisia ja märkiä polkuja pitkin. Ohitin taas parin talon "kyliä". Pysähdyin Aguiadaan aamiaiselle, baarin täti teki minulle perunamunakkaan online, taatusti tuoretta. Vasta yhdeltätoista sää kirkastui ja aurinko alkoi lämmittää. 


Sarria
Sarria
Reitti Sarriaan oli mukava, mutta kaupunki itsessään taas liian suuri minulle. Sarriaan saapuessani tervehdin pientä, suloista poikaa ja tämä ilmeisesti kysyi äidiltään, kuka olen. "Una chica" tämä vastasi. Käänsin päätäni ja korjasin: "No, una abuela." Laitakaupungilla ohitin perjantaimarkkinat, minulla on tavaraa jo muutenkin aivan liikaa kannettavana. 


Alkoi viimeinen rutistus pitkin kaunista metsäpolkua. Mäki oli välillä niin jyrkkä, että yksi minut ohittanut fillaristi joutui taluttamaan pyöräänsä. Pisti minutkin taas puuskuttamaan, vaikka olin toivonut jo päässeeni tiukoista ylämäistä. Puolenpäivän jälkeen alkoi olla jo tuskastuttavan kuuma ja pelkäsin tsippaavani jyrkissä mäissä.

Casa Barbadelo
Olin etukäteen suunnitellut katsovani Barbadelon kaikki kolme lähekkäin olevaa albergueta, mutta kun näin Casa Barbadelon nurmikolla auringosta nauttivat vaeltajat ja kuulin mukavan musiikin, tiesin löytäneeni paikkani. Sain pedin dormista (9,50€), myöhemmin se tuli täyteen sekalaista kuorsauskuoroa. Ellen näkyi porhaltavan ohi, hän olikin ollut seuraavassa alberguessa aivan yksin.

Sain rauhassa käydä suihkussa ja pestä pyykit, ennen kuin menin alberguen terassille oluelle ja kirjoittelemaan. Tein pienen kävelykierroksen kylällä, palasin terassille nauttimaan auringosta ja suunnittelemaan seuraavia viittä vaelluspäivää.

Back to basic! Menu del dia; ensalada mixta, pollo con championes y la tarta de chocolate.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti