keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Krakova, Schindlerin tehdasmuseo ja muu to do -lista

Oli Hannun vuoro hakea aamiaissämpylät ja kahvimaito. Tämän päivän agenda oli Schindlerin museo, joka oli Hannulta vielä näkemättä. Kävelimme läpi vanhan kaupungin ja yli Powstańków Śląskich -sillan, jonka jälkeen opasteet ohjasivat meidät Schindlerin tehdasmuseolle.


Kävelimme läpi museon (sis.pääsy 24zl/lippu) katsellen vanhoja valokuvia ja filmejä. Sen jälkeen menimme ulos takaovesta. Kun kävimme täällä Marjukan kanssa (2009), mistään jonoista ei ollut tietoakaan ja vanha tehdasalue oli entisellään. Nyt se on katettu uusiksi ja ulkorakennuksessa on Krakovan Taidemuseo.


Ei mitään sähköpyöriä

Poistuimme museosta ja kävelimme Bohaterów Getta -aukiolle, jossa on rautaisista tuoleista pystytetty taideteos muistuttamaan yöstä, jolloin juutalaisten kodeista heitettiin kaikki huonekalut ulos roviolle (tämä on minun muistikuvani).


Palasimme Kazimierziin Kładka o. Bernatka -sillan yli. Sen kaiteet on vuorattu rakkauslukoin ja yläpuolella roikkuu akrobaatteja esittäviä taideteoksia.Young love
Suunnistimme Pl. Nowyyn, jonka yhdestä luukusta tilasimme yhteisen zapiekankan.


Zapiekanka
Tarkoitukseni oli käydä myös ReMUn synagogassa ja hautausmaalla, mutta se saa jäädä huomiseen, samoin Wawel ja kaikki shoppailut.

Oli taas helteinen päivä, onneksi ympäri kaupunkia on suihkuja, joissa Hannukin vilvoitteli itseään. Juomavesipisteitä toivoisin olevan enemmänkin... Palasimme vanhan kaupungin ja kaupan kautta suihkuun ja siestalle.


Illalla kävelimme lähiterassillemme, Piwiarnia Warka Krakówiin, jonka screeniltä näkyi juuri alkanut Iran-Espanja -futismatsi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti