keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Zakopane

#Suomimainittu
Aamulla hyvästelimme Sylwian ja Roman lähti kuskaamaan meitä läpi aamuruuhkan Warszaw West -asemalle. Ostimme asemalta sämpylät mukaan, pendolinon lipunhintaan kuului kahvi junassa. Matka Krakovaan kesti reilut kaksi tuntia. Kävelin bussiaseman odotushalliin ostaakseni liput Zakopanen bussiin, kun huomasin näyttötaululta bussin lähtevän kahden minuutin kuluttua. Ja taas juostiin! Ehdimme kyytiin ja saimme ostettua liput (20zl/kpl) suoraan kuskilta. Ennen Zakopanea on kymmeniä, jos ei satoja suuria maantievarsimainoksia, jotka pilaavat maiseman. Juuri ennen Zakopanea alkoi sataa. Perillä vaihdoin sandaalit vaelluskenkiin ja vedin sadeviitan ylleni. 
Karczma Przy Młynie
Kävelimme ensin majapaikkaamme Pokoje Gościnne Światlomiriin, ovikoodin olin saanut etukäteen tekstiviestillä. Saimme mukavan parvekkeellisen huoneen puisesta "alppitalosta". Halusin viedä Hannun syömään Karczma Przy Młynieen, joka löytyikin hetken harhailun jälkeen.



Tilasimme yhteisen savujuuston karpalohillolla, Hannulle perunaletut sienikastikkeella ja minulle savustettua taimenta. Molemmat haimme alkusalaatit buffetista. Ennen kämpille paluuta poikkesimme lähikauppaan ostamaan iltaviinin (+ korkkiruuvin) ja varuiksi jogurttia ja mehua, kun emme vielä tiedä majatalon aamiaiskäytännöstä. Istuimme parvekkeelle nauttimaan linnunlaulusta ja lasillisista. Naapurustossa on samanlaisia majataloja ja alue on todella vehreä ja hiljainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti