sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Balkan-kierros 2018, jälkimietteet

Kotimatka sujui hyvin, vaikka laskeutuminen olikin kovan tuulen takia hieman pomppuinen. Koko reissu oli mennyt suunnitelmien mukaisesti, ainoastaan Dubrovnikista jouduimme nipistämään yhden yön ja maksamaan yhden "ylimääräisen" yön Mostarissa, siitä huolimatta suoriuduimme alle tekemäni budejtin.

Kosovo; hieno maa, kannatti ehdottomasti lentää sinne ja tutustua kolmeen eri kaupunkiin. Pristina, Peja, Prizren, kaikki erilaisia, mutta mukavia kohteita. HIntataso on erittäin edullinen, ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää ja maisemat hienot, kuten Balkanilla yleensäkin.

Albaniasta suoriuduimme tällä kerralla yhdellä pysähdyksellä matkatessamme maan halki kohti Montenegroa, olemmehan kierrelleet maata jo kahden reissun verran. Kohteeksi valikoitui Shkoder lähinnä sijaintinsa vuoksi, mutta pääsihän sieltä viettämään yhden rantapäivänkin. Reilun kolmen viikon reissun paras majoitus.

Montenegrosta valitsin kaksi rantakohdetta; Ulcinjin ja Petrovacin. Hintataso hirvitti alkuun, kun tulimme Kosovosta ja Albaniasta, Euroopan edullisimmista maista. Pääsimme uimaan, mutta muuten kohteet eivät juuri innostaneet, eivätkä juurikaan eronneet toisistaan.

Dubrovnikissa poikkesimme Zeljkan takia, muuten kaupunki ei enää jaksa innostaa. Vanha kaupunki on tungokseen asti täynnä turisteja. Seuraavaksi yritämme saada Zeljkan Vantaalle, niin meidän ei tarvitse lähteä häntä tapaamaan Kroatiaan.

Mostar, yksi lempikaupungeistani. Halusin viedä Hannunkin ihastumaan kaupunkiin, mielelläni olisin palannut myös Sarajevoon, mutta siihen ei aika tällä kertaa riittänyt. Muslimien rukouskutsut, herkulliset ruuat ja torien tarjonta, kahvilakulttuuri, vain muutamia kaupungin hyviä puolia mainitakseni. Vanhan kaupungin basaarikujien tungos vähentää kaupungin viehätystä, mutta jos sen pystyy välttämään päiväsaikaan, niin miinukset voi unohtaa. 

Loppumatkan vietimmekin Kroatian rannikolla, Podgorassa ja Trogirissa. Kävimme uimassa ja söimme taas hyvin. Majoitukset olivat sijainniltaan erinomaisia. Halusin viettää viimeiset päivät mieluummin Trogirissa rauhoittuen kuin vilkkaassa Splitissä. Matka lentokentällekin oli minimaalisen lyhyt.

Eikä hintakaan hirvittänyt, sillä 23 päivän reissukulut yhdeltä olivat yhteensä 616€, sisältäen lennot (149,60), majoitukset (361,50) ja siirtymiset (105,50). Ei paha!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti