torstai 18. lokakuuta 2018

Koululaisten syysloma; Onnin kanssa Helsingissä

Amos Rex
Saimme Onnin luoksemme pariksi päiväksi, mukanaan hän toi ciapata-taikinaa, josta teimme serrano-chorizopizzaa. Ilta kului tuttuun tapaan Skip Bota pelaten. Nukkumaan menimme melko myöhään ja Onni heräsi vintissä vasta vähän ennen kymmentä. Aamiaisen jälkeen lähdimme kahdestaan Helsinkiin. Lupasin viedä hänet Taco Belliin sillä ehdolla, että käymme tutustumassa Amos Rexin näyttelyihin. Taidemuseoon oli kuitenkin niin pitkä jono, että päätimme jättää sen toiseen kertaan.

Onnista on kasvanut merkkitietoinen nuorimies ja jouduinkin kiertämään kaikki nuorisoputiikit, joissa varsinkin kengät kiinnostivat. Mitään en luvannut tällä kerralla ostaa, kertokoon Joulupukille toiveensa. Taco Bellissa söimme aterian kahdelle, eipä jäänyt nälkä.

Taco Bell

Kiasma
Amos Rexiin oli edelleen pitkä jono, ennen kotiinpaluuta sain Onnin huijattua Kiasmaan katsomaan Ann Veronica Janssensin näyttelyt ja 'Meno-paluu, nykytaidetta Itämeren alueelta". Onnin mielestä parasta Kiasmassa oli pehmeä kulmasohva, jossa istuen voi seurata telkkarista nauhoitusta tai lepuutella muuten vain. Illalla Hannu teki lopusta taikinasta sämpylöitä. Minusta tuli Skip Bo -mestari.


Perjantai oli aurinkoinen ja lämmin päivä. Jos Noel herättää minut aamuisin seitsemältä ja kinuaa ulos jo tunnin kuluttua, niin isoveljeä voi alkaa herätellä ennen kymmentä ja ulos sain hänet vain kauppareissulle. Porukat hakivat Onnin kotiin niin aikaisin, ettemme ehtineet syödä. Siksi teimmekin ensin pihahommat ja viikkosiivouksen, ennen kuin valmistin maissilla paneerattuja broilerinkoipia ja paahdoin myskikurpitsaa ja porkkanoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti