tiistai 2. lokakuuta 2018

Syystuulia

Lensimme kotiin torstaina, perjantaina ajoin Lohjalle äitiä katsomaan ja jäin Suville yöksi. Pääsin pitkästä aikaa saunaan ja vietin seuraavan päivän villin pikkumiehen kanssa. Noel kapusi taas ennen seitsemää yläkertaan herättämään minut ja vaatimaan "pahvia" (minulle). Oli siis noustava kahvinkeittoon. Odottelimme sään hieman lämpiävän, ulkona olimme sekä ennen että jälkeen lounaan. Noel nauroi katketakseen, kun pelasimme pihalla jalkapalloa. Onko mummu niin hassun näköinen?

Päätin pysyä kotimaassa loka- ja marraskuun, mutta joudun pyörtämään päätökseni, kun sain Hannulta synttärilahjaksi Berliinin lennot. Syntymäpäivänä kävimme Savoyn päiväkonsertissa (UMO & Mikko Innanen "Five for Ferlinghetti), susheilla JuFussa ja oluella Vltavan terassilla.

Rannettani alkoi kolottaa jo keväällä ja kun itsekseni yritin tehdä aurinkotervehdystä, ranne ei kestänyt painoa lainkaan. Näinkö minun on jätettävä rakastamani astanga-jooga, tai ainakin vuori-asanat ja punnerrukset? Tuntuu, että uiminen kylmässä jokivedessä helpotti kipua, mutta saunan jälkeen kättä särki koko yön. Kotilääkärin diagnoosi: nivelrikko? Tai sitten syynä on vuosien takainen moottoripyörällä kaatuminen, kun täräytin käteni maata vasten. Kuvissa ei löytynyt silloin mitään vikaa, mutta ehkä se oireilee näin vanhemmiten.

Oli aloitettava pihahommat, Hannu leikkasi nurmikon vielä viimeisen kerran. Syyskuun tuulet olivat pudottaneet paljon oksia pihalle. Yritin etsiä mustamarja-aronioita, mutta Vantaan kaupunki on tainnut leikata kaikki aroniapuskat samaan aikaan maan tasalle, kun marjoja ei tahdo löytyä mistään. Putsasin naapurin pensaat marjoista, osan laitoin pakastimeen, osasta tein (omenien kanssa) hilloa. Grillasimme vielä kerran, ennen kuin Hannu pesi grillin ja laittoi sen talvisäilöön.

Ensimmäiset jouluvalot nähty!

Ensimmäisellä viikolla ehdin Rekolan Raikkaan kehonhuolto-, hathajooga- ja lavistunneille, ensi viikolla toivottavasti useammallekin. Lauantaina oli onneksi kaunis ilma, vietin päivän Tikkurilan markkinoilla Naisten Pankin hommissa. Ehdimme vielä iltapäivänäytökseen katsomaan kotimaisen Tyhjiö-elokuvan.

Sunnuntaina ostimme kanervat ja kynttilöitä, kävimme Honkanummella, josta löysin muutaman kanttarellin. Joutsenparvi lensi raakkuen kohti etelää. Kävelin kotiin Tainan palstan kautta ja noukin mukaani lehtikaalia. Osan pakastin, lopusta tein lehtikaalipastaa. Kiva olla taas kotona kokkaamassa, kun voi käyttää tuoreita kasviksia ja marjoja. Vielä kun löytäisin sieniä! Hannu pullotti omenaviinin, josta tällä kerralla tuli todella kuivaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti