lauantai 3. marraskuuta 2018

Ateneum ja pyhäinpäivä

Magnus Enckell
Antti Favén
Helene Schjerfbeck
Helene Schjerfbeck
Ateneum
Perjantaina minulla oli lounastreffit Tuulan kanssa Ravintola Pääpostissa. Lounashetki venyi parituntiseksi, kun vaihdoimme pitkästä aikaa kuulumisia maittavan ruuan ohessa. Sen jälkeen kävin Ateneumissa katsomassa Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyn. Amos Rexiin näytti edelleen olevan jonoa.
Sagarmatha
Menin junalla suoraan Korsoon verenluovutukseen. Hannu haki minut kyytiinsä ja jatkoimme matkaa Tikkkurilan Sagarmathaan viettämään Kaisan synttäreitä. Näin ne lapsetkin vanhenevat. Ihana nähdä ipanoita pitkästä aikaa!

Pyhäinpäivästä huolimatta Rekolan Raikkaan jumpat pidettiin ohjelman mukaan. Minäkään en voi laistaa niistä, kun Hannu on aina valmiina lähtöön. Koulun jumppasali olikin täynnä, kun aloitimme hitaan, rauhallisen venyttelyn. Veimme kynttilän haudalle, keräsin muutaman kanttarellin Honkanummen metsästä ja kävelin kotiin, matkalla hain lehtikaalia Tainan palstalta. Kotipihalla orvokit kukkivat leppeässä säässä.

Sunnuntaina houkuttelin Hannun mukaani lähimetsään. Tarkoitus oli etsiä sieniä kastikkeeseen, mutta löysimme suppiksia niin paljon, että niitä riitti pakastimeenkin.

Uunijuuresten määrä meni taas överiksi. Broilerifileiden lisukkeeksi tein sieni-lehtikaalikastiketta.


Sain naapurin Tuulalta itse kasvatettuja chilipaprikoita, jotka säilöin oliiviöljyyn salaatin kastikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti