sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Krakova; viimeinen päivä, tällä erää

Nowy Cmentarz
Viimeisenä - kuudentena - päivänä pidimme asuntomme puoleenpäivään saakka. Alkoi olla taas tolkuttoman kuuma. Aamiaisen ja suihkun jälkeen pakkasimme laukut ja kävelimme päärautatieasemalle. Kaikki säilytyslokerot olivat varattuja, mutta saimme jätettyä laukut tiskin taakse (5zl/laukku). Tytöt jäivät ilmastoituun Galeriaan shoppailemaan ja kuluttumaan aikaa, minä lähdin kävelemään puutarhakaupunginosaan, jossa on ilmeisesti sairaaloita/parantoloita ja Spitaali yliopisto tms. Paljon perheitä oli sunnuntaikävelyllä, ehkä he kävivät tervehtimässä hoidossa olevia läheisiään. Sieltä jatkoin kauppatorille, jossa oli myös kirpputoriosasto. Kävelin laput silmillä ohi messinkisten kynttilänjalkojen ja päädyin Nowy Cmentarziin (juutalainen hautausmaa) ja sitä kautta Kazimierziin.

Warsztat po Polsku
Olin ajatellut syöväni vielä viimeisen zapiekankan, mutta voiton vei taas Warsztat po Polsku. Paikka on todella suosittu, lounasaikaan aivan täynnä, sekä ulko- että sisäpöydät. Sain itselleni pienen pöydän ikkunan edestä, siinä oli mukava lukea kirjaa ja katsella ohikulkijoita, onneksi minulla ei ollut mihinkään kiire. Tilasin taas kanasalaatin, jossa syötävää riitti.


Vienna House
Palasin mutkitellen rautatieasemalle ja jäin sen ulkopuolelle Vienna Housen terassille vielä kahvittelemaan. Hetken kuluttua Anna laittoikin viestin, että voitaisiinko jo lähteä, että saadaan vaihtaa maisemia. Noh, ei niitä maisemia kamalasti ole lentokentällä. Haimme laukut ja jäimme laiturille odottamaan lentokentälle lähtevää junaa. Lento lähti hieman etuajassa ja sujui taas mukavasti. Laskeuduimme Vantaalle vähän ennen puoltayötä ja viestittelin Hannun kanssa. Lentoasema on nykyisin niin sekaisin, että kesti jonkun aikaa, ennen kuin löysimme toisemme. Tytöt eivät jääneet yöksi, Annalla oli työaamu edessä ja he lähtivät lähes saman tien jatkamaan matkaa autolla Saloon.

Hannun seuralainen, kun vaimo on reissussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti