keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Camino Portugués 2020, valmistautuminen

Joulun ja vuodenvaihteen tienoilla tuli yli kuukauden paussi ohjatusta liikunnasta, sen sijaan kävimme kävelylenkeillä lähes joka päivä. Metsässä haahuilu loppui, kun en enää löytänyt sieniä. Lähistöllämme on sekä täyttömäki että kuntoportaat, joissa voin käydä kohottamassa pulssia ja kuntoa, tosin liukkailla en uskalla niihin mennä. Yritän säästää jalkojani pitkää vaellusta varten. Sen takia fuskaan joskus myös liikkuvuus-tunneilla, jos polvia pitäisi kovasti väännellä.

Tein alustavan reittisuunnitelman jo viime vuoden puolella, nyt voin paneutua siihen täysillä. Olen tutkinut karttoja ja lukenut toisten vaeltajien blogeja. Pakostakin joudun kävelemään osin samoja polkuja, jotka tulivat tutuiksi jo vuosien 2018 ja 2019 vaelluksilla. Nyt yritän etsiä vaihtoehtoisia reittejä ja majoituksia.

Viime keväänä tutuiksi tulleisiin vaeltajiin olen pitänyt yhteyttä vain kanadalais- ja uusiseelantilais-pariskuntiin. Kanadalaiset ovat parhaillaan vaeltamassa maansa halki (24.000 km)! Aikaa he ovat varanneet kolme vuotta, tosin he pitävät välillä paussia ja lupasivat sen aikana päivittää viime kevään Portugalin caminon blogiaan.

Varustelistan tarkistan lähempänä lähtöä, mutta eiköhän se ole entisen kaltainen. Samoin varusteetkin ovat samat vanhat, mitä nyt takki ja tossut ovat vaihtuneet uudempiin. Goretex-asun hankkimista harkitsen, ehkä kuitenkin pärjään pelkällä sadeviitalla, kuten aiemmillakin caminoillani. Jos saisi vielä nipistettyä rinkan painon alle seitsemään kiloon, niin jalat kestäisivät paremmin ja matkasta voisi nauttia enemmän. Yhdeltä tuttavalta sain alpakan villaa, sitä (tai lampaanvillaa) tarvitsen pitkien varpaideni väleihin, varpaista kun tahtoo iho mennä rikki ja sen jälkeen on tulehdusvaara olemassa. Karttakirjat (John Bierley) minulla jo onkin, ainoastaan Santiago – Finisterra väli on uusi ja outo. Yritän selvitä netistä löytyvillä kartoilla ja ohjeilla.

Pohjana käytän ensimmäisen caminoni (2017) pakkauslistaa. Sen jälkeen rinkka vaihtui pienempään ja kevyempään, vaelluskengät 1½ numeroa suurempiin.

Tällä hetkellä olen varannut ainoastaan menolennon Lissaboniin, lisäksi ensimmäisten päivien majoitukset Lissabonista ja Portosta. Odotan tarjouslentoja Madridiin. Jos sellainen löytyy, voimme sopia Hannun kanssa treffipäivän ja -paikan ja varata paluulennot. Alustava suunnitelma yhteiselle lomalle on jo olemassa, sitä pitää vielä vähän viilata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti