lauantai 11. tammikuuta 2020

(Ei ihan) tipaton tammikuu

Helene Schjerfbeck "Toipilas"
Hannu aikoo taas pitää tipattoman tammikuun, ilmeisesti tulevaan Krakovan reissuun saakka. Minä en ole niin ankara itselleni, vaan otan pari lasia viiniä viikonlopun iltoina. Lenkkioluet ja napsut jäävät automaattisesti pois, kun toinen ei ole niitä jakamassa.

Aloitin Rekolan Raikkaan jumpat lempeästi kehonhuollolla, hathajoogalla, tanssilla ja liikkuvuus-tunnilla. Kropassa nämäkin tuntuvat mukavana vahvuutena, kun lähden lenkille. 

Teimme Annelin kanssa lounastreffit Ravintola Pääpostiin, sieltä jatkoimme katsomaan Ateneumin Helene Schjerfbeck -näyttelyn. Samalla rupattelulla katsoimme myös Ruoveden taiteilijoiden teoksista kootun näyttelyn ja Ateneumin perusnäyttelyn. Oli mukava tavata, kun kummallakaan ei ollut mihinkään kiire.

Munakaspohjainen "pizza" (HS-ruoka ohjeen pannuversio)
Sunnuntaina ajoimme Lohjalle. Virekodissa leivottiin pullaa, mutta jätimme iltapäiväkahvit väliin, kävimme katsomassa ipanoita ja saimme Suvilta pussin tuoreita pullia. Niin hyviä! Maanantaina Nuuttipukki kävi keräämässä pois loputkin joulukranssit, osan jouluvaloista ja tekstiileistä. Punaiset kynttilät vaihtuvat yksi kerrallaan polttamalla vaaleansinisiin.

Myyrmäki
Hannu halusi koeajaa Seatin pienen sähköauton. Niin vihreä kuin olenkin, en näe mitään syytä (näillä ajetuilla kilometreillä) vaihtaa autoa. Nykyinenkin seisoo lähes koko ajan pihalla käyttämättömänä. Koeajon aikana minä kävin BudgetSportin alessa. Lähdimme Myyrmäkeen katsomaan viimeisiä päiviä näytteillä olevia Laila Pullisen teoksia.

Laila Pullinen
Laila Pullinen
Vantaan taidemuseo Artsin näyttely "Laila Pullinen - kuvanveistäjä Vantaalla" oli hieno. En ole asiaan syvemmin perehtynyt ja ihastelin taiteilijan maalauksia, jotka oli ripustettu lähelle saman aiheen veistoksia. Samalla käynnillä nappasin mukaani esitteen kevään Matinea-leffoista, luvassa monta hyvää elokuvaa. Sain myös ladattua matkakorttini palvelupisteessä ilman kuluja.

Wanda's Kitchen
Ensivierailulla Wanda's Kitchenissä oli lounasbuffetissa hampurilaisia. Sikäli hyvä, että voi halutessaan jättää lihat, ranskalaiset ja vaalean sämpylän kokonaan väliin.


Käytin välikausitakkini pesulassa. Näillä näkymin ei paksuja talvivaatteita enää tarvitakaan. Kotona harjoittelin anjovispastan ja caesar-kastikkeen tekoa, molemmat vaativat vielä lisäharjoituksia.

#kokkikotonataas
Aloitin blinikauden jo tammikuussa. Lisukkeeksi tein omalla reseptilläni savukalamoussea. "Sitku" on aikaa, yritän saada reseptini jonkunlaiseen järjestykseen, jotta niitä olisi helpompi etsiä.


Ragnar Kjartansson "The Visitors"
Pho Viet
Kävin Sanomatalossa verenluovutuksessa, ennen kuin taas lähden reissuun (ja hyvällä tuurilla pääsen sitä ennen hammaslääkärille). Tein Annelin kanssa lounastreffit vietnamilaiseen Pho Viet -ravintolaan ja söin hyvät kesärullat. Samalla keskustassa käynnillä poikkesin myös Kiasmaan, jossa on 2. helmikuuta saakka esillä Ragnar Kjartanssonin mainio videoteos The Visitors. Suosittelen! Pääsinkin heti seuraavana päivänä hammaslääkärille, Hannu jäi siksi aikaa kotiin valmistamaan paellaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti