torstai 2. huhtikuuta 2020

Huhtikuu, lupaus lämmöstä

Onnea äiti, 87v! Ikävää, etten voi tulla halaamaan ja syömään synttärikakkua.
Perjantain vastaisena yönä kuuntelin ikkunan takana myrskyävää tuulta. Tuuli tyyntyi aamuksi, mutta maa oli lumesta valkoinen.

Grilli Souvlaki, Tikkurila
Aurinko paistoi aamupäivällä ja "lumi suli silmissä". Karkasin lenkille, kun Hannu alkoi siivota. Iltapäivällä kävimme Tikkurilassa, poikkesin turhaan kirjastolle, ei siellä olekaan palautusluukkua. Veimme kotoa kerätyt silmä- ja aurinkolasit hyväntekeväisyyteen. Nordean ovi oli kiinni, olisin käynyt tyhjentämässä painavan "possuni" automaattiin. Souvlaki oli sentään auki ja haimme girospitat mukaan. Hannu käveli kotimatkan, minä hain pikkuretsinan lounaalle.
Illan elokuvana "The Wolfback". Dokkari kertoo karun tarinan amerikkalaisperheestä, jonka isä on päättänyt pitää seitsemän lastaan koko kasvuiän sisätiloissa. Lasten elämänkatsomus perustuu vain nähtyihin elokuviin. Teini-iässä pojat alkavat protestoida ja käyvät yksi kerrallaan, vähän kerrallaan ulkona. Ei kai heistä ihan täyspäisiä tullut, mutta pääsivät kuitenkin pois vankeudesta, josta koronakaranteenikin jää kauas.


Virvon, varvon...
4.4.
Lauantaina oli taas hieno kevätpäivä. Metsälenkin tehtyäni leivoin pitkästä aikaa. Siltä varalta, että joku uskaltaa tulla terassillemme virpomaan, tarjolla on Marianne-keksejä ja sitruunamuffineja. Jos ei pikkunoitia näy, syömme kaiken itse.

5.4.
Ihanat ilmat jatkuvat päivästä toiseen. Sunnuntaina lähdin etsimään uusia reittejä ja löysin itseni Mikkolasta! Kävelin latupohjia ja päädyin Matarinkosken uimarannalle. Jatkoin joenvartta pitkin mukavia metsäpolkuja, rannalla on hyviä piknikpaikkoja, joista kesällä voisi pulahtaa uimaankin. Joen ylittävää siltaa ei ole (ainakaan vielä), palasin takaisin tutuille pikkuteille ja kotiin ruuan laittoon. Olen tähänkin asti kokannut usein (tykkään siitä), mutta tuntuu, että se on entisestään lisääntynyt. Ehkä syynä on - ainakin osittain - ravintoloiden sulkeutuminen ja salaattipuffettien ja itsepalvelu sushitiskien lopettaminen. Veimme Matti B:lle muffineja iltapäiväkahville, meidän pihassamme kävivät virpomassa vain Miska ja Antton. Miska ei halunnut luopua oksastaan, mutta hän lausui reippaasti itse keksimänsä virpomisrunon.


#kokkikotonataas
6.4.
"Penikkatauti" vaivaa ja sääriäni särkee joka yö. Pituuskasvusta tuskin on enää toivoa, luultavasti on kyse liiasta kovalla maalla kävelemisestä, vaikka olenkin yrittänyt etsiytyä pehmeille metsäpoluille. Päätinkin jättää kävelylenkin maanantaina väliin ja keskittyä pihahommiin. Sitä ennen kävin lähialkossa, tarkoitus on pitää pitkästä aikaa pääsiäisoluiden tasting, sattuneesta syystä kahdestaan. Noh, valikoima oli lähes olematon (liekö tuontiongelmia), joten tulemme vertailemaan tummia oluita. Tyyni sää oli mitä parhain haravointiin, kun tuuli ei riepotellut kuivia lehtiä. Hannu toivoi salaattiviikkoa ja tein savulohisalaatin, johon tuli myös paahdettuja siemeniä ja "krutonkeja" jotka paistoin kuivahtaneesta leivästä valkosipuliöljyssä.
AirBaltic otti vihdoin yhteyttä ja lupasi minulle voucherin (more than a year) maksamastani lennosta Madrid-Hki. Just niin kuin toivoinkin!

Kuusijärvi
7.4. +14 astetta
Ensimmäiset sini- ja valkovuokot nähty! Pakkasimme eväät reppuun ja kävelimme Kuusijärvelle. Kävelin myös Kuusijärven ympäri ja eväät syötyämme tulin kotiin mutkan kautta, mittarissa taas 13 kilometriä. Laitoin ikkunassa päivystävälle Uppo-nallelle arskat päähän, näyttää ihan Blues Brothersilta!
Illan leffana "Victoria ja Abdul", historiaan pohjautuva elokuva. Kuningatar Victoriana loistava Judi Dench.


Keskiviikkona haravoin etupihan, Hannu teki kevään ensimmäisen fillarilenkkinsä. Harmi, että Anna ei asu Uudellamaalla, nyt olisi ollut  tarjolla jalkahoito ja hieronnallekin olisi tarvetta haravoimisen jälkeen. Ei uskoisi, että haravoimme pihan viimeksi marraskuussa, niin paljon siitä irtosi kuivia lehtiä, ruohoa ja sammalta, lisäksi kaikki tuulen tuivertamat koivunoksat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti