tiistai 13. tammikuuta 2015

Uusi vuosi!

Vuosi vaihtui flunssaisena ja oli jätettävä jumpat ja lenkit pariksi viikoksi. Sää sahasi paukkupakkasista vesisateeseen, joten ulkoilu ei juurikaan houkutellut. Onneksi minulla oli mahdollisuus pysyä kotosalla, kävin vain pikaisesti kaupassa ja vietin yhden Helsinki-päivän jalkahoidossa. Samalla kävin Tuulan kanssa lounaalla ja katsomassa Kansallismuseon ”Uskontojen maailma” –näyttelyn. Annan porukat eivät joulunaikaan ehtineet Vantaalle, me ajoimme tammikuussa Saloon vaihtamaan joululahjat. Nuutinpäivänä lämpötilaero Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä oli 40 astetta. Keräsin joulukoristeet pois, mutta jätin vielä karisemattoman pikkukuusen (vesipurkkiinsa) ja valoja piristämään pimeitä iltoja.

Flunssan helpottaessa aloitin kevyet lenkit ja jumpat lempeällä hathajoogalla. Viikkosiivouksessa saivat "kuusi" ja joulukukat kyytiä. Kävin taas Virekodissa pullakahvilla ja kotimatkalla katsomassa ipanoita. Noelin posket sen kun pullistuvat! Iltaisin suunnittelimme Hannun tulevaa synttärireissua. Tapasin entisiä työkavereitani aamukahvilla ja lounaalla keskustassa. Jälleen oli yksi poistunut joukosta... 
Kävin Merjan kanssa teatterissa ja päiväristeilyllä Tallinnassa.

Karja Kelderin kreikkalainen lammas
Lauantaina kävin kävelyttämässä äitiä ja katsomassa Noelia, jolle lupasin menomatkalla ostaa uimapuvun, mutta en kiireessä löytänyt niin pientä kokoa. Ehkä hänestä kuitenkin kehkeytyy uimamaisteri ilman Muumi-uikkariakin? 

Kun olin sopinut työperiodista edellisen työnantajani kanssa, sain toisenkin tarjouksen, joka olisi kestänyt pidempään ja työpaikka olisi ollut Tikkkurilassa. No, ei harmita; syksyksi on taas reissuja suunnitteilla. Noitien matkakassaankin on huomaamatta kerääntynyt sen verran rahaa, että niillä tekee hyvän reissun. Lempikohteitani Euroopassa ovat Balkan, Portugali ja Espanja. Hyvällä tuurilla pääsen tänä vuonna niihin kaikkiin.

Kävimme Koivukylässä syömässä tarjousblinit. Tuoretta tavaraa, maistuivat ihan kotitekoisilta täytetyiltä letuilta. Eipähän tarvitse tehdä itse blinejä, niitä tulee aina paistettua ja syötyä liikaa. Kotona ollessani olen tehnyt lohduttavaa talviruokaa; tonnikalapastaa, tortilloja, punajuuririsottoa, chorizo-papukeittoa, kalapataa, salviabroileria jne. Kun palaan töihin, olen enimmäkseen ulkoruokinnassa ja keskustan lounasravintolat tulevat taas tutuiksi.
Monen vuoden tauon jälkeen aloitin englannin keskustelutunnit, jotka pidetään viikoittain lähellä kotiani. 

Inhoan shoppailua, mutta jotain uutta oli hankittava ennen töihin paluuta. Kävi taas niin kuin ennenkin; alennusmyyntiaikaan minä teen ostokseni pääosin normihinnoin. Yksi tunika, kirjoja ja lampunvarjostin olivat sentään halvennuksessa. Ostoskierros ilman pakkoa tuntui ihan mukavalta ja löysin mm. mukavat työkengät, tosin Ainot lähtevät varmasti mukaan konttorille.

Kuukauden kirjat: Jaan Kross "Paikallaanlento - Ullo Paerandin romaani". Ullon elämäntarina valottaa Viron historiaa 1930-luvulta alkaen. 

Don DeLillo "Valkoinen kohina". Lukupiirin vetäjä luokitteli tämän postmoderniksi teokseksi; tyylisuunnan ja aikajanan rikkonaisuutta, irtonaisia tarinoita, jotka eivät päättyneet mihinkään. Tiedemiesmäistä satiiria amerikkalaisesta elämästä? Päähenkilöt kärsivät kuolemanpelosta ja yksin jäämisen kammosta. Mielestäni kirjan parasta antia olivat perheen sisäiset suhteet ja varsinkin erinomaisen erilaiset (sinun ja minun ja yhteiset) lapset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti