torstai 15. marraskuuta 2018

Kino Myyri 》China 》Savoy

Myyrmäki
Myyrmäki
Tämän syksyn matineaelokuvat ovat jääneet väliin, kun on ollut niin paljon muuta ohjelmaa. Vihdoin ehdimme Kino Myyriin katsomaan vaikuttavan ja lohduttoman "Mitä meistä puhutaan" -leffan. Emme lähteneet enää takaisin kotiin, vaan suoraan Helsinkiin. Kävimme Vltavan yläkerrassa yksillä ja kävelimme Annankadun China-ravintolaan.

China, Annankatu
Matkalla Savoyhin poikkesimme Vanhaan kirkkoon, jossa oli ruotsinkielinen messu meneillään.

Al Di Meola & Fausto Beccalossi
Tupa oli täynnä, kun Al Di Meola ja hanuristi Fausto Beccalossi aloittivat upean konsertin. Olen ollut Al Di Meolan fani siitä asti, kun nuorena ihastuin kitaramusiikkiin. Säästin rahat autokoulua varten, mutta ostin niillä stereot ja ensimmäinen vinyylini oli juurikin Al Di Meolan "Cielo e Terra".

Keskiviikon kehonhuoltotunnin jälkeen oli pakko jättää muut jumppatunnit väliin flunssan takia. Hannu haki vielä metsästä pussillisen sieniä. Tein niistä, Tainan lehtikaaleista (taisivat nekin olla tämän kauden viimeiset), marjoista, sipuleista, tarjouspersimoneista, porkkanoista, Tuulan chilistä, broilerista ja mausteista maittavan syyspadan. Tarjousluumuista tein rommilla maustettua hilloa. Siihen käytin jääkaappiin jämähtäneen muscovadosokerin, joten makeaa on! Pullotin viimeisen aronia-herukkaliköörin. Siinä lionnut kanelitanko on antanut niin vahvan maun, että taidankin käyttää likööriä glögin maustamiseen. Nyt on pakastin ja kellarin jääkaappi niin turvoksissa, että on aika lopettaa säilöntä ja odottaa talven tuloa.


Marraskuun kirjoja:

Sarah Crossan "Yksi". Tämä nuorten kirjaksi luokiteltu teos on kyllä aika rankka varsinkin nuoremmille lukijoille. Kirjan minä, teini-ikäinen Grace, kertoo elämästään, perheestään, kouluun siirtymisestä, uusista ystävistä, ensimmäisistä ihastumisista ja rakkaasta siamilaiskaksosestaan, Tippistä. He yrittävät elää niin normaalia elämää kuin mahdollista ja se onkin suurin asia, josta he unelmoivat; olla normaali, tavallinen. Flunssan jälkitautina Gracen sydän sairastuu ja sen myötä myös Tippi heikkenee. Vaihtoehdot ovat vähissä ja ne kaikki ovat huonoja. Tekstin erikoinen ladonta tekee romaanista helpon ja nopean luettavan. Liikuttava, loistava kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti