torstai 29. marraskuuta 2018

Adventin alla

Marraskuun viimeisellä viikolla oli pakkaskelejä, mutta lunta ei Vantaalle vielä satanut. Sitkeä flunssani jatkui edelleen, uskalsin käydä vain kevyillä lenkeillä ja venyttelytunneilla.

Hain metsästä näillä näkymin viimeiset suppilovahverot, jotka lisäsin lehtikaali-broilerikastikkeeseen.

Benjamin Peltonen vieraili Puoli7-ohjelmassa ja kertoi poistaneensa insta-tilinsä kokonaan. Hänen mielestään somessa esitellään aina vain sitä parasta puolta itsestä ja elämästä. Siihen syyllistyn itsekin (kukapa ei?), mutta tässä yksi todellinen kuva siitä, kun petauspatjan päällinen tulee pesulasta. Nyt minulla on ihkaoma turvalaita sängyssä!

Hannu valmisti kokkausvuorollaan flammkuchenia, johon minä toivoin täytteeksi kylmäsavulohta, lehtikaalia ja sinappirelishiä. Hyvää oli!

Joogatunti jäi väliin, kun lähdimme viettämään keskiviikko-iltaa Helsinkiin. Otimme yhdet Hemingwayssä ja kävelimme jouluvalaistun keskustan läpi Savoyhin. Upea Tribute to Prince -konsertti, jossa UMO:n säestäminä esiintyivät Sam Huber, Tuomo Prättälä ja Marta Ren Portosta. Tämän vuoden paras kuulemani konsertti!

Tein piparitaikinan, vaihdoimme sohvan päälliset, sohvatyynyjen päälliset ja pöytäliinat punaisiin. Joulutähdet pääsivät ikkunoihin ja joulutunnelma hiipi kotiimme. Hannu ei anna minun vielä soittaa hilpeää joulumusiikkia, joulupuuhia siivittävät venäläiset munkkikuorot ja Bachin jouluoratorio.

Torstaina pesin keittiön ikkunan ja vaihdoin siihen jouluverhot. Vanha kynttelikkö pääsi vakiopaikalleen. Ennen joululeivonnaisia inventoin kuivatuotelaatikon, maustehyllyn ja säilykevaraston. Heitin vanhentuneet pois ja ostin valikoidusti uusia tilalle. Punaiset linssit ja kuoritut tomaatit olivat vanhentumassa, niiden seuraksi lisäsin pataan pakastimessa jo jonkun aikaa olleen kalapalapaketin, pari perunaa ja porkkanaa, fenkolia ja reilusti chiliä.

Appelmannit matkalla uuniin
 
Illalla jätin lavistunnin väliin, en kuitenkaan olisi jaksanut vetää polkkaa täysillä. Hetken huilin jälkeen ryhdyin paistamaan pipareita. Viimeistään nyt on kotona joulun tuntua. Hannun harmiksi tällä kerralla tuli harvinaisen vähän palaneita pipareita, jotka hän olisi saanut syödä.

Perjantaina jätin Hannun siivoamaan ja lähdin Lohjalle. Matkalla laitoin soimaan Jouluradion. Kävin äidin luona, häneltä puuttuivat sekä hampaat että silmälasit, ehdin jo huolestua hänen huonosta ulkonäöstään. Uusi (taas!) harjoittelijapoika kehui äidin olleen hyvällä tuulella ja hyvin hänelle maistui iltapäiväkahvit ja leivonnainen. Vein isän haudalle kynttilän ja menin Caritan luokse kahvittelemaan. Pikkujoulua vietimme Eijan ja Timon kanssa, kun he tulivat meille lauantaina ruokavieraiksi ja matkakuvia katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti