sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen Tallinnassa


Ennen Hannun jalkaleikkausta päätimme käväistä Tallinnassa. Varauksemme innoittamina myös Eija ja Timo lähtivät pääsiäispyhien viettoon Tallinnaan. Heillä oli eri laivayhtiö ja hotelli kuin meillä ja he ehtivät ensimmäisinä perille. Me olimme vasta iltapäivällä Tallinnassa ja majoituimme Hotell Palaceen. En tiedä mikä erottaa neljän ja viiden tähden hotellin, meille tämä vasta remontoitu hotellihuone luxus-kylppäreineen, kylpytakkeineen, tohveleineen, tabletteineen ja vedenkeittimineen kelpasi vallan mainiosti. Teimme treffit Karja Kelderiin, jossa söimme lounaan. Eija lähti kanssani alusvaateostoksille, mutta Linetten myymälä oli jo sulkenut ovensa. Kävelimme Valli Baariin, jossa miehet ottivat millimallikkaat.
 
Hotellissa nukahdimme heti ja heräsimme vasta, kun Eija soitti ala-aulasta. Menimme syömään unkarilaiseen Kapten Tenkešiin, jossa seuralaisemme eivät olleet ennen käyneet. Meillä olisi ollut siitä lyhyt kotimatka, mutta kävimme vielä yksillä vanhan kaupungin kellaripubissa.

Runsaan hotelliaamiaisen jälkeen pötköttelimme huoneessamme, kunnes siivooja tuli koputtelemaan ovelle. Treffasimme reissukaverimme Raatihuoneentorilla ja kävelimme Telliskiveen. Käväisimme Selverissä ja torilla ja virvokkeilla Baar Bistro Kukekessa. Aurinko yritti välillä pilkistellä pilvien välistä, kun kävelimme Kalamajan kaduilla. Pudel Baari aukesi 14.00 ja kävimme siellä oluella, ennen kuin kävelimme takaisin keskustaan ja hotelliin päikkäreille.

Kukeke

Illan tullen taivas kirkastui ja kävelimme taas Telliskiveen ja F-Hooneen, jonne olimme jo päivällä (onneksi) tehneet pöytävarauksen. Söimme hyvät ruuat ja palasimme iltahämärissä keskustaan. Joimme kahvit Karja Kelderissä, annoimme hyvänyönhalit seuralaisillemme ja menimme nukkumaan.

Tallinnalaiset eivät paljon pääsiäisestä perusta, pääsiäismaanantaina kaupat ja koulut olivat auki. Mummot möivät kukkia ja pajunoksia, mutta pääsiäistorit puuttuivat tykkänään. Täydellisen aamiaisen jälkeen jätimme laukun säilytykseen, kävin alusvaateostoksilla ja kävelimme Kadriorgiin. 

Kadriorg
Sää oli upean aurinkoinen ja puistoissa oli paljon äitejä pikkulasten kanssa ja mummoja työntelemässä vauvanvaunuja. Presidentin virka-asunnon puistot ja pellot olivat täynnnä myyrien kaivamia koloja. Kävelimme merenrantaan katsomaan Russalka Memorial -patsasta (Rusalka laivan uppoamisen v. 1893 muistoksi).

Tarkoituksemme oli syödä jossain Kadriorgin ravintolassa, mutta vatsat olivat edelleen niin täynnä, että kävelimme takaisin keskustaan ja menimme Asian Aromaan lounaalle. Sovimme, että seuraavalla Tallinnan käynnillä syömme ainoastaan meille uusissa ravintoloissa. Haimme viinit kaupasta ja kotimatka iltalautalla kului rattoisasti lasten leikkihuoneessa istuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti