sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Oi ihana toukokuu; fillarointia, kielonalkuja ja koivujen kukintaa

Kielonalut omassa pikkumetsässä
Vapun jälkeisenä sunnuntaina ajattelin totuttaa takamusta satulaan polkaisemalla parinkymmenen kilsan lenkin. Suunnistustaitoni tuntien lenkistä tuli vähintään 1½-kertainen. Kun Malmilla huomasin Cittarin sijaitsevan jostain syystä vasemmalla puolellani, oli aika kääntyä takaisin. Ilma oli mitä mainioin ja polkeminen tuntui hauskalta. Hienoa, että suomalaiset lapset opetetaan jo pieninä polkemaan pyörää, siinä on taito joka säilyy läpi elämän.

Toukokuun ensimmäistä työviikkoa piristivät Kaivokadun yhteiset aamukahvit/smoothiet ja tilintarkastusillallinen; tarjolla loistavaa ruokaa, hyvää juomaa ja mukavaa seuraa. Perjantaina tein Hannun kanssa treffit Iso-Roballe. Otimme oluet Black Doorin aurinkoisella terassilla ja söimme Bar Broncon hampurilaiset.

Bar Bronco
Ilmoittauduin Kehäratapyöräilyyn heti, kun näin ensimmäisen ilmoituksen, mutta se oli jo täyteen buukattu. Lauantaina olikin niin tuulinen sää, että vaihdoin fillaroinnin kävelylenkkiin. Vantaan kaupunki on kaunistanut Ilolaa kevätkukilla.

Ilola
Sillä aikaa Hannu teki elämänsä ensimmäiset näkkärit, toivottavasti tekee jatkossakin.


Tänä vuonna jäi äitienpäiväajelu Hondalla väliin, kun kuski on vielä ajokelvoton. Kävimme Lohjalla tervehtimässä äitiä ja veimme hänet hautausmaalle kävelylle. Paluumatkalla poikkesin äidin kummipojan pihaan, kun huomasin Thomaksen grillaavan ulkona. Äitienpäiväkahvit joimme Suvin ja Samin luona; alakerta oli taloyhtiön vesivahingon vuoksi myllerryksessä ja perhe joutuu pian evakkoon. Laskimme Noelin hampaat, niitä on jo kaksi. Sen sijaan Ilonan hampaat harvenevat joka käynnillä.

Rekolan Raikkaan kevätkausi päättyi ja englannin keskustelutunnit loppuivat. Ostin itselleni 10-kortin joogaan ja aion vaihtaa työnantajan tarjoamat liikuntasetelit zumbatunteihin. Alkukesän suunnitelmissa on käydä tutustumassa Lonnan saareen. 

Kävimme Rajakylässä Hellun ja Jounin luona kahvilla. Hannu sai mukaansa AKAI-nauhurin ja nyt meillä katsotaan vanhoja VHS-videoita. Helatorstai katkaisi mukavasti työkiireet, tosin tekemättömät työt pyörivät jatkuvasti mielessä. En muista koskaan kuulleeni käenkukuntaa näin aikaisin (14. toukokuuta). Äidin uudetkin silmälasit olivat kadonneet Virekodissa.

Anneli tuli perjantaina Helsinkiin ja teimme lounastreffit Kiilaan. Samaan aikaan Mannerheimintietä ajoi pitkä letka pappatuntureita. Illalla kävelimme Mirjan ja Masan luokse katsomaan keittiöremontin tyylikästä lopputulosta ja nauttimaan keväisistä herkuista.

Kiila
Lauantaina kiertelimme fillareilla Vantaan kaupunkijuhlan tapahtumia. Ostin itselleni Suomen Pakolaisavun paperista tehdyn kaulakorun. Paljon muutakin hauskaa olisi ollut tarjolla, mm. vanhoista lusikoista tai kartoista valmistettuja koruja ja avainperiä. Tarkoituksemme oli syödä lounas Tikkurilassa, mutta giros-kioskilla oli niin pitkä jono, että polkaisimme kotiin grillaamaan.


Tikkurila
Sunnuntaina ajoimme Lohjalle katsomaan äitiä. Uudet silmälasit olivat onneksi löytyneet (ties mistä), mutta muuten hän oli järjestänyt huoneensa taas uuteen uskoon ja kerännyt puhtaiden pyykkien koreista naapurinkin vaatteita. Kävelylenkillä keräsimme ojanpientareelta lemmikkejä ja villejä kevätesikoita. Illalla jatkoimme Vantaan kaupunkijuhlia Tuomari Nurmion & Doctor Lizan klubikeikalla.

Hannu lähti Terryn kanssa Haapsaluun, mutta ei minullakaan aika tullut pitkäksi yksinäisinä iltoina. Kävin kampaajalla ja lenkillä pitkin metsäpolkuja, joogatunnilla Kalasatamassa ja vietin osaston virkistyspäivän Helsingissä; aamupäivällä rentouttava joogatunti, lounas Töölönrannassa, mielenkiintoinen opastettu kierros Oopperassa ja kävellen Linnanmäelle, jossa härveleitten kautta Peacockin esitykseen.


Toukokuun kirjat:
Anilda Ibrahimi "Punainen morsian". Kirja on pitkään roikkunut listallani, Balkanin ja varsinkin Albanian innostamana hain sen vihdoin kirjastosta. "Kätilön" julman tekstin jälkeen tämän kirjan parissa voi rentoutua ja nauttia sen huumorista. Minä niin tykkään lukea sukutarinoita, jotka taatusti pohjautuvat joltain osin todellisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti