torstai 28. toukokuuta 2015

Työmatkamökkeilyä Savitaipaleella


Edellisellä työperiodilla kävin inventoimassa Helsingin konttorit ja aluetoimistot, mutta Savitaipaleen lomamökit jäivät käymättä ajanpuutteen takia. Pomo kehottikin minua hoitamaan homman ennen lomakauden alkua ja varasin mökit itselleni vuorokaudeksi. Onhan se haaskausta pitää itsellään koko mökkikylää, mutta ei auta. 

Lähdin töistä vähän aikaisemmin, hain auton kotoa ja laitoin viestin isännöitsijälle, että olen tulossa. Alkumatkan tietyöt ja neljän ruuhka hidastivat menoa, samoin se, että jossain vaiheessa totesin ajavani kohti itärajaa ja ymmärsin kääntyä takaisin. Ajoin Haminan keskustan läpi Lappeenrantaan päin ja käännyin kohti Savitaipaletta. Uuvuttavan suorilla maanteillä meinasi tulla ruumiita, kun pöljä koirien ulkoiluttaja ajoi fillarilla väärää puolta tietä ja toinen vapaana juoksevista koirista ampaisi alamäessä suoraan eteeni. 

Perillä minua odotti siivottu mökki ja avaimet muihin tiloihin. Laitoin Adelen laulamaan, saunan lämpiämään ja purin tavarani autosta. Tarkoitukseni oli aloittaa inventointi omasta mökistäni jo samana iltana, mutta kello oli niin paljon, että jätin työt seuraavaan päivään. Alueella ei ollut ristinsielua, istuin hetken löylyssä ja kävin uimassa. Ei tuntunut yhtään kylmältä, kun olin heittänyt talviturkin jo Lohjanjärveen. Käki kukkui ja mitkälie kuikat uikuttivat. Saunan jälkeen terassilla vilvoitellessani kohtasin kesän ensimmäiset hyttyset, jotka ajoivat minut sisälle.


Heräsin normiaikaan kuudelta ja koska olin valmiiksi "työpaikalla" pääsin aloittamaan inventoinnin aikaisin. Aamulla oli pilvistä ja tuulista. Kuolimojärvi ei ollut lainkaan niin tyyni kuin illalla. Tuuli puhalsi pilvet pois ja päivästä tuli taas aurinkoinen. Homma eteni vauhdilla, puolenpäivän aikaan pidin lounastauon ja pakkasin tavarani. Taavetin kohdalla lämpötila nousi jo +19 asteeseen. Laitoin Linkin Parkin räyhäämään, että pysyin kotimatkan hereillä. Vaihtelun vuoksi ajoin kotiin Porvoon ja Sipoon kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti