torstai 25. helmikuuta 2016

Helmikuun hulinat

Ohjelmaa on taas enemmän kuin lääkäri määrää. Maanantaina kävin aamujoogassa, illan pilatestunti jäi väliin, kun lähdimme hakemaan Jyskiltä tarjouskaapiston eteiseen. Sen kokoamiseen meni Hannulta pari iltaa mukavasti. Tiistaina oli vuorossa ruuanlaittoa ja vauhdikas zumba.

Keskiviikkona kävin lenkittämässä äidin Virkkalassa, ajoin Marjukalle ja menimme yhdessä Pirjon kanssa kyläilemään Hilkan kauniiseen kotiin. Jäin Marjukalle yöksi. Torstaina hain Onnin kyytiini, ajoimme Tammiston Jufuun syömään ja sieltä Ilmailumuseoon. Illalla oli vuorossa joogaa, Onni jäi meille yökylään. Miten noin pieni ihminen voi syödä koko ajan? Perjantaina Suvi ajoi meille Ilona ja Noel kyydissään. Pidettyään tankkaustauon ja kerättyään myös Onnin mukaansa he jatkoivat Savonlinnaan. Sami ajoi sinne toisella autolla töistä päästyään, Kerttu oli ollut mummilassa jo useamman päivän. Turvallista matkaa, muruset!

Lauantaina haimme Bauhausista kevätkukkia ja Oraksen bidéhanan vanhan vuotavan tilalle. Poikkesimme Tikkurilan talvimarkkinoilla ja kävimme samalla Peltolantorin kreikkalaiskioskissa giroksilla. Sää oli aurinkoinen ja keväinen, kävelylenkin jälkeen jäimme autotallin nurkalle oluelle. Eteinen on nyt valmis, joten kaikki asuintilat ovat kertaalleen remontoitu.

Helmikuun kirjoja: 
Julian Barnes "Kuin jokin päättyisi". Pieni, kauniisti kerrottu tarina tiiviistä opiskelijakolmikosta, joihin neljäntenä liittyy filosofinen pohdiskelija Adrian. Tyttöystävien kuvioihin astuminen, opiskelupaikkojen vaihtuminen ja aikuistuminen erottavat porukan, kunnes jo eläkkeellä ollessaan kaikki palautuu kertoja-Tonyn mieleen. Yllättävä loppuratkaisu löi ällikällä.

Daniel Kehlmann "Maine". Lyhyitä tarinoita, jotka loppuvat ikään kuin kesken. Mutta jatkavatkin elämäänsä jossain toisessa tarinassa. Kuten parissakin tarinassa esiintyvä kirjailija-Leo toteaa: "Tarinoita tarinoiden sisällä olevissa tarinoissa. Ei tiedä koskaan, missä toinen loppuu ja toinen alkaa! Todellisuudessa ne kaikki limittyvät toisiinsa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti