torstai 10. huhtikuuta 2014

Alegria! Ei kun allergia...

Naisten Pankin Vantaan solu kokoontui suunnittelemaan tulevaa toimintaa. Sen pyörittämiseen tarvittaisiin lisää vapaaehtoisia. Kaisan ja Villen luona juttelimme tulevista kesähäistä. Pikkuiset olivat kiipeilleet keittiössä ja löytäneet suklaata, jota olivat syöneet ja sotkeneet vaatteisiin ja itseensä. Kirjaston lukupiirissä keskustelua (kirjasta "Jeninin aamut") väritti politiikka. Minähän olen täysin epäpoliittinen henkilö (siis tyhmä), itsekseni vain ihmettelen ihmisten jatkuvaa sotimista ja tappamista. Kävin Lohjalla lenkittämässä äitiä, kotimatkalla poikkesin kahville Marjukalla, joka on taas lähdössä reissuun.

Lauantain vietimme Helsingissä. Tarkoitus oli poiketa portterille Suomenlinnaan, mutta pilvinen sää piti meidät mantereella. Kävimme Sofian-kadun taidemuseossa katsomassa "Hulluna Helsinkiin" -näyttelyn ja syömässä ravintola Primulassa. Samalla kävin vaihtamassa forintteja Budapestia varten. Huonolla kurssilla niitä ei tarvitse paljon etukäteen vaihtaa, kun maksoin varaamani lentokenttäkuljetuksenkin jo Visalla. Vettä satoi lähes koko palmusunnuntain. Virpojatkin taisivat pysyä kotona, Tiitus, Aatos ja pikkuinen Pihla sentään kävivät meillä. Kävelylenkillä hain itse lisää oksia maljakkoon.

Alkuviikosta tuli vielä sadekuuroja, viileä sää viivästyttää koivujen kukintaa ja hillitsee allergiaoireitani. Otimme fillarit käyttöön, Ilolan jumppa loppuu tältä keväältä ja pitää harrastaa jotain muuta liikuntaa. Sateiden loputtua kävelin Tikkurilaan ja ostin Anadolu marketista jyväpastaa pääsiäisen juvetsia varten. Samalla testasin Tamarinin lounasbuffetin. Hyvää oli!

En halua mitään ylimääräistä tavaraa tai pienkoneita keittiön tasoille, mutta nyt suostuin blenderin hankintaan. Tarkoitus on lisätä entisestään juuresten ja hedelmien syöntiä. Kävin toivottamassa äidille hyvää pääsiäistä, hän on taas kadottanut silmälasinsa. Illalla 1½ tuntia venyttelyä ja rentoutusta, sen jälkeen maistui sitruuna-tilli (valkosipuli-chili) -marinoidut katkaravut salaatissa.

Kuukauden kirja 1: Jonas Gardell "Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin, osa 2.Sairaus". Ensimmmäisestä osasta tuttu ystäväjoukko saa karvaasti kokea ruotsalaisten homovastaisuuden ja he joutuvat kohtaamaan myös AIDS:n ystäviensä sairastumisen ja kuolemien kautta.

Kuukauden kirja 2: Tim Clancy "Bosnia & Herzegovina". Olen ilmeisesti menettänyt sydämeni Balkanille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti