perjantai 18. huhtikuuta 2014

Aurinkoinen pääsiäinen ja räntäsateinen vappu

Ennusteista huolimatta pitkäperjantaista tuli aurinkoinen. Ulos en ehtinyt kuin pihalla piipahtaa, sillä saimme Suvin porukat ruokavieraiksi. Tein juvetsin tällä kerralla naudan sisäpaistista, lisäksi hunajaporkkanoita ja kreikkalaista salaattia, kahvin kanssa Suvin tekemää raikasta juustokakkua (yök, en syö vauvansosetta, sanoi Ilona).


Gabriel Carcía Marquez R.I.P.

Lauantaina pakkasimme makuupussit ja eväät autoon ja hurautimme Meri-Teijoon Eijan ja Timon mökkivieraiksi. Soppalounaan jälkeen kävelimme kyläkierroksen ja avasimme terassikauden rantaravintolassa. Illalla saunoimme ja Timo grillasi pihvit pihalla. Sunnuntaina sää lämpeni entisestään ja kävelimme Matilda-järven ympäri. Välillä pysähdyimme laavulle grillaamaan makkarat ja juomaan kahvit. Illalla taas saunottiin. Pääsiäismaanantaina kävelimme golfkentälle ja siitä laskettelurinnettä ylös Teijon-tielle. Kemiö oli Suomen lämpimin paikka, joten sijaintimme oli kerrassaan mainio. Ajoimme kotiin Kiskon kautta ja poikkesimme Lohjalle katsomassa äitiä, joka istui pihakeinussa nalle sylissään. Henkilökunta oli laittanut pesuun äidin matot, jotka hän oli sotkenut ripuloidessaan (taas kerran).

Lämpimän pääsiäisen jälkeen koivut aloittivat kukintansa ja minä antihistamiini-kuurin. En siis ihan ehtinyt alta pois. Kevään joogatunnit loppuivat minun osaltani, pitäisi osata ja viitsiä jatkaa sitä ominpäin. Blenderi on käytössä päivittäin, kun surraan sillä hedelmistä, juureksista ja jogurtista terveelliset juomat. Perjantaina kävin verenluovutuksessa ja illalla tein Harrille hänen oloisensa kukkakimpun reilunkaupan ruusuista ja hiirenkorvalla olevista koivunoksista. Lauantaina saatoimme Harrin viimeiselle matkalleen Lohjan Pyhän Laurin kirkossa.

Sunnuntain suunnitelmissa oli päräyttää Hondalla pikkulenkki, mutta vaihdoimme sen 30 km:n fillarointiin. Kuusijärven 13-asteisessa vedessä oli pari uimaria, minä odotan vielä muutaman asteen lisäystä. Harmiksemme Rekolan terassi avattiin vasta kahdelta, jatkoimme matkaa Korsoon, jonka aurinkoisilla terasseilla pääsee helposti paikalliseen tunnelmaan. Kotipihalla avasimme grillikauden syömällä aikaansaannoksemme ulkona.

Hannu pesi ja vahasi auton, joka jo seuraavana päivänä vihersi siitepölystä. Minä kärsin allergiaoireista ja olisi paras pysytellä sisällä ja jättää lenkit väliin, mutta sitten pitäisi lopettaa syöminenkin (punajuurikeitosta tuli ainakin omasta mielestäni tosi hyvää). Pidän ovet ja ikkunat kiinni, pidän erikseen ulko- ja sisävaatteet, sisälle tultuani ravistan vaatteet, suhkutan hiukset (onneksi on lyhyet), pesen kasvot ja silmä/aurinkolasit. Vielä viikko kärsittävänä, sataisi edes vettä! Ostin vähän uusia reissuvaatteita (no jo oli aikakin, tuumaavat tyttäreni). Lupiinit (jotka kukkivat Pohjois-Portugalissa jo maaliskuun alussa) ja kielot puskevat lehtiään kuivasta maasta, toivottavasti kielot kukkivat pitkään ja minäkin ehdin nähdä niitä reissun jälkeen. Äidin silmälasit ovat edelleen hukassa, joko menneet roskiin tai jonkun muun asukkaan tavaroihin. Sisko kertoi, että äidillä oli yhtenä päivänä ollut jonkun muun pullonpohjalasit nenällään. No, kumpi on parempi; nähdä huonosti ilman laseja vai nähdä huonosti jonkun toisen silmälaseilla?

Vietimme rattoisan vapun Terryn ja Annen luona. En kaivannutkaan mitään pihagrillausta, vaan ilta kului saunoen, tortilloja syöden ja Mexicon matkakuvia katsellen. Vappupäivänä alkoi vihdoin sataa, taivaalta tipahteli räntää ja ukkonen jyrisi. Onneksi emme olleet suunnitelleet mitään ulkobrunsseja. Perjantaiksi tein treffit serkkuni Tuulan kanssa, kävimme syömässä Fattoush-ravintolassa ja katsomassa Tennispalatsin taidemuseon hienon Chaplin-näyttelyn.

Kuukauden kirja 3: Paulo Coelho "Voittaja on yksin". Sain jo kerran tarpeekseni Coelhosta, mutta annan vielä yhden mahdollisuuden (kun sattui olemaan ensimmäinen pokkari, joka kirjastossa osui käteeni). Kirjassa on dekkarin aineksia, mutta tarina venyy ja paukkuu joutavilla selityksillä (esim. samppanja, anoreksia, rahanpesu), ikäänkuin lukija olisi täysi ääliö.

Leffa; "New York, I love you". Hauskaa tarinankerrontaa, jossa samat henkilöt putkahtavat milloin missäkin esille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti