torstai 30. kesäkuuta 2016

Tyskien taival


Hotellin aamiainen 6.30 ja bussiin seitsemältä. Porukka oli kuosissa, mutta hetken päästä hiljeni ja vähintään puolet kyytiläisistä oli unten mailla. Puolan rajalla pysähdyimme vessa-, kahvi- ja rahanvaihtopaussille. Puolan puolella tietyöt hidastivat jonkun verran etenemistä. Matkaa ihastuttivat taas lukuisat haikaranpesät asukkaineen. Seuraava paussi pidettiin Łomżassa, jossa ehti halutessaan käydä kaupassa ja syömässä huoltiksella tai Mäccärissä.

Varsinainen lounastauko oli totuttuun tapaan Varsovan liepeillä, jossa vaihtoehdot olivat Ikea, Pizza Hut tai joku grilliravintola. Kävin syömässä Ikean lihapullat, palan painikkeeksi myynnissä oli hyvää portugalilaista valkoviiniä. Kaupasta hain kirsikkavodkan kämpille iltojen aperitiiviksi. Matkan jatkuessa kohti Zakopanea porukka vaipui taas koomaan, hillitön helle teki tehtävänsä. Krakovan kohdalla taivas synkkeni ja salamat halkoivat tummia pilviä. Matkalla viestittelimme Arjan kanssa ja sovimme patikkatreffit huomiseksi.

Tietöiden ja parin nopean pysähtymisen jälkeen saavuimme vihdoin iltakymmenen jälkeen Zakopaneen ja majoituimme tuttuun Willa Kubikiin. Tällä kerralla sain toivomani parvekkeellisen huoneen kolmannesta kerroksesta. Puolan hävittyä futismatsin Portugalille oli yllättävän hiljaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti