perjantai 18. syyskuuta 2020

Lempäälä, Pirkanmaa

Eija ja Timo kutsuivat meidät viettämään mökkiviikonloppua heidän kanssaan Lempäälään. Me pääsimme matkaan perjantaina jo puolenpäivän aikaan, kaverimme vasta lopetettuaan päivän työt. Ehdimme asettautua taloksi ja käydä saunassa, ennen kuin Eija ja Timo saapuivat. Kävin myös uimassa Pyhäjärven viileähkössä vedessä. Laiturin raput oli jo nostettu talviteloille, mutta eihän se minua haitannut.

Tapanila, Lempäälä

Tapanila, Lempäälä
Tapanila, Lempäälä

Viritimme tulet grillikatokseen ja illan hämärtyessä grillasimme siellä makkarat. Iltakahvin jälkeen pelasimme Yatzya.

Päivän saaliini

Lauantaina oli upea sää. Eija kävi kysymässä naapurin emännältä lähellä olevista sienimetsistä. Tämä totesi olevan niin kuivaa, ettei taida sieniä löytyä, antoi kuitenkin vinkit ja luvan lähteä heidän metsäänsä vaeltamaan. Vantaalla lähimetsämme on lotisevan märkä, mutta täällä todellakin oli aivan rutikuivaa. Minun saaliini jäi vähäiseksi; yksi tyhjä oluttölkki ja vain yksi (tosin iso) kantarelli. Ja kymmenkunta hirvikärpästä. Onneksi muut löysivät enemmän sieniä eikä minun tarvinnut turvautua tölkkisieniin, kun tein meille illalliseksi lihapataa. Lounaaksi söimme Eijan tekemää, maukasta lohipiirakkaa.

Päikkäreiden jälkeen Timo lämmitti saunan ja keitti kahvit. Tein lihapadan valmiiksi uuniin muhimaan ja me saunoimme ensin. Pulahdin taas uimaan (Timokin kävi vuorollaan), päästimme kaverit saunomaan ja pilkoin meille vielä salaatin. Illalla katselimme telkkaria, veto oli sen verran poissa, ettemme kauan jaksaneet kukkua.

Kaunis sää jatkui sunnuntaina, söimme kiireettömän aamiaisen, keräsimme tavaramme ja siivosimme mökin. Me lähdimme kotimatkalle jo puolenpäivän aikoihin, sillä Hannu halusi ajaa Sastamalan seutuvilla katsomaan äitinsä kotimökkiä. Siellä hänkin on viettänyt lapsuutensa kesiä.

Poikkesimme vielä Sammaljoen kirkon pihalle ja hautausmaalle. Iloinen pulputus vastaanotti meidät kotiin, kun omenaviini oli kylppärissä pärähtänyt käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti