lauantai 11. helmikuuta 2023

Málaga, Andalusia

Emme ole ennen asuneet näin kaukana vanhasta kaupungista, kävelymatkaa asemalta kämpille tuli pari kilometriä. Totesin, että olisi kannattanut ajaa päättärille asti, niin kävelymatka olisi vähän lyhentynyt. Tuullut on täälläkin, suuria puunoksia oli pudonnut maahan ja yhdellä kävelykadulla palokunta sahasi palmuja. Haimme avaimet etukäteen saamastani osoitteesta (lokeroon oli teipattu tervetulotoivotus nimelläni) ja majoituimme saman kadun varrella olevaan kerrostaloasuntoon. Huomattavasti pienempi kuin Mijaksessa, mutta myös lämpimämpi.

Plaza de la Merced

Taberna del Pintxo Larios

Vaihdoimme vaatteet ja lähdimme kävelemään kohti vanhaa kaupunkia. Ohitimme 2-3 entistä majapaikkaamme. Olimme katsoneet etukäteen parit ruokapaikat, mielellään olisimme istuneet jollekin aurinkoiselle terassille, mutta korkeat talot varjostivat kujia ja aukioiden tapaspaikat olivat täynnä. Päädyimme Taberna del Pintxo Lariosiin ja voi että, kyllä oli hyvää! Kävimme vielä yhdellä terassilla brandykahvilla ja juttelimme tanskalaispariskunnan kanssa, ennen kuin palasimme kaupan kautta kämpille. Suihkun jälkeen lepuuttelimme, tuskin viitsimme lähteä illemmalla uudelleen ulos.

Sunnuntain kunniaksi käväisin aamupäivällä lähikirkossamme. Vaelsimme pitkin keskustan kävelykatuja auringon lämmittäessä mukavasti. Ylhäällä linnoituksella olemme käyneet jo kaksi kertaa, sinne ei ollut mitään hinkua.

Málagassa vietettiin jotain fiestaa/karnevaalia, kadut täyttyivät hassusti pukeutuneilla ja meikatuilla lapsilla ja aikuisilla. Katedraalin takana yksi lapsiryhmä tanssi musiikin tahtiin.

Päiväoluet nautimme joltain reissulta tutuksi tulleella, aurinkoisella terassilla.

Plaza de la Merced
El Clan

Eilinen pintxopaikka houkutteli, mutta aurinko vei voiton ja menimme El Clanin terassille tapaksille Plaza de la Mercedille. Terassien edessä esiintyivät taas kitaransoittajat ja street dance -tanssijat tippejä keräten. Kotimatkalla pysähdyimme Cafe Bar Ritan terassille iltapäiväkahville. Siitä saattaa tulla kantikseni, mikäli majoitun huhtikuussa tien toisella puolella olevaan hostelliin. Kauppamme on sunnuntaisin kiinni, tyhjin käsin palasimme kämpille suihkuun ja hetken huilille.

Cortijo de Pepe

Kadut olivat täynnä juhlijoita, kun alkuillasta kävelimme vanhaan kaupunkiin. Toivomuksestani menimme Cortijo de Pepeen syömään grillattua mustekalaa. Jätimme pakkaamisen aamuun ja vietimme kämpillä rauhallisen loppuillan.

Hyvää ystävänpäivää!

Meille oli jätetty vain kaksi kahvikapselia, joten aamiainen oli syötävä jossain muualla. Vedimme laukut aamupäivällä lähelle Alamedan asemaa ja jäimme kahvilan terassille kuluttamaan aikaa. Lähdin etsimään postilaatikkoa muutamalle kortilleni. Koko kadunvarsi oli täynnä kukkakojuja, joissa myytiin ystävänpäivänkimppuja.

Junalipun (1,80€) voi kätevästi maksaa suomalaisella pankkikortilla. Ei tarvitse jonottaa lippuautomaattiin, sen kun vilauttaa korttia portin lukijalle, samoin pois lähtiessä.

"Voitteko avata laukkunne, pliis. Siellä on jotain ruokaa" pyytää turvatarkastaja. "Ahaa, kahvia. Nou hätä!"

Koneessa kuulutettiin jotain mieshenkilöä. Taisi olla meidän vieruskaverimme, joka myöhästyi lennolta ja jätti meille hyvin tilaa. Laskeuduimme illalla Vantaalle, kapteeni varoitti kentän liukkaudesta, kun poistuimme koneesta takakautta. Ehdin vielä käydä kaupassa ja yhdeksän jälkeen söimme kotona sienimunakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti