tiistai 12. marraskuuta 2013

illusian parhaat pintxot

Pintxot (pinchot) ovat Pohjois-Espanjan tapaksia. Usein ne ovat leipäpalan päälle koottuja herkkuja, jotka tikku pitää pystyssä. Monessa tapas/pincho-paikassa kassa laskuttaa syödyt annokset laskemalla lautaselle jääneet tikut. Espanjan matkailu sai minut taas kaivelemaan reseptejäni ja kehittelemään vähän uusiakin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pincho

 


Kala ja äyriäiset, koristeeksi tilliä ja sitruunaviipale


               silliä (+kastike) ja keitettyä kananmunaa

               anjovista ja keitettyä kananmunaa

               hillottua punasipulia ja anjovista

               tuorejuustoa/kevytmajoneesia/mätitahnaa ja kylmäsavulohta

               tuorejuustoa/kevytmajoneesia/mätitahnaa ja katkarapuja

               muikut omassa kastikkeessaan

               anjoviksiin kääräistyt täytetyt oliivit

       


Liha ja makkarat, lisäksi suolakurkkua ja kirsikkatomaatti


               chorizoa tai hyvää meetvurstia

               jamon serranoa tai muuta hyvää leikkelettä

               maksapaté




Juustoa, lisäksi rommilla maustettua luumu-omenahilloa


               sinihomejuusto

               savujuusto

               pecorino

               lämmitetty vuohenjuusto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti