maanantai 5. toukokuuta 2014

Balkan Tour 2014


Menolippu Momb... ei kun Unkariin!

Keväinen matka ilman määränpäätä, loma ilman paluupäivää. Tätä minä tarvitsin loppuvuodesta, kun tuleva vuosi näytti varsin epämääräiseltä. Norwegian pisti sopivasti lentoliput tarjoukseen ja ostin itselleni menolennon toukokuun alussa Budapestiin. Tarkoitus oli myös välttää kotimaisten koivujen kukinta-aika. Talvi meni fiilistellen Euroopan kartalla ja miettien, mihin päin jatkaisin. Sekä länsi että itä kiinnostavat, hetken harkitsin suunnistaa länteen, käydä Slovenian Piranissa ja lentää takaisin Kroatian Pulasta. Mutta Balkan vei taas voiton ja aloin suunnitella reittiä Unkarista Kroatiaan, sieltä Bosnia&Hertsegovinaan. Tässä kohtaa olisin voinut palata kotiin Dubrovnikista, mutta, mutta...

Hannu muistutti, että olin luvannut ottaa hänet mukaan seuraavalle Balkanin retkelle ja hän varasi menopaluu-lennot Dubrovnikiin. Yritämme osua samaan aikaan Dubrovnikin bussiasemalle ja jatkaa matkaa yhdessä Montenegroon ja Albaniaan. Makedonia on jätettävä toiseen kertaan, ettei tule liian kiire paluulennolle. Sitä olisi voinut harkita, jos Norwegian olisi lentänyt alkukesästä Korfulta kotiin.

Talven aikana oli aikaa hankkia tietoa mm. Albaniasta, joka alkoi oikeasti kiinnostaa. Tulee taas käymään niin, että maassa on liikaa mielenkiintoisia kohteita yhdelle pikaiselle käynnille. Halusin sisällyttää matkaan edes yhden rantakohteen. Onnenpyörä osui Himaraan, toivottavasti sinne pääsee kivuttomasti.

Ennen reissua hoidin hampaat kuntoon (röntgen, hammaslääkäri ja –hoitaja), peruutin kirjakerhon kirjat, palautin kirjaston kirjat ja siirsin yhden kirjan varausta kuukaudella eteenpäin. Hankin vähän uusia kesävaatteita ja kampaajani leikkasi minulle lyhyen reissutukan.

Minulla on iltalento Budapestiin, joten pakkaamisen voi jättää lähtöpäivään. Myöhäisillan seikkailu Budapestin metroissa ei houkutellut, vaan varasin kuljetuksen kentältä suoraan hosteliini.

Nyt matkaan käyn...

Lonely Planet ”Eastern Europe”

Tim Clancy ”Bosnia&Herzegovina”

Anja Kinnunen ”Albania – kotkien maa”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti