perjantai 12. kesäkuuta 2015

Talonmaalaustalkoot 2015

Talkoohenki kuoli talvisodassa. Näin sen täytyy olla, kun talkoisiin kutsutuista lupautuivat vain Eija, Timo ja Eero. Onhan se ymmärrettävää, että jokaisella on omat kiireensä ja intressinsä. Lauantaille luvattiin onneksi hyvää keliä. Perjantaina aloitimme valmistelut; Hannu haki vuokratun henkilönostimen ja putsasi rännit valmiiksi, minä leivoin raparperipiirakan ja kannoimme kaupasta grillimakkaraa talkooväelle. Juomat Hannu oli tuonut jo aiemmin Haapsalun reissullaan.


Lauantaina ehdin juuri hakea Vaasan leipomon myymälästä leivät ja pullat, ennen kuin talkooväki saapui sovitusti kymmeneltä. Taivas oli lähes pilvetön ja välillä oli pakko maalata sääntöjenvastaisesti myös suorassa auringonpaisteessa. Pidimme välillä juomataukoja, kahvipaussin ja lopettelimme työt viiden maissa ja ryhdyimme grillaamaan.


Päästimme talkooväen kotiin ja päätimme jatkaa maalaamista kahdestaan seuraavana päivänä, jos ei sada. Henkilönostin on palautettava maanantaiaamuna, sen jälkeen on tehtävä työt tikkailla. 


Kiitokset iloisille maalareille!


Sunnuntaina heräsimme sateenropinaan ja sadetutka näytti surkealta iltaan saakka. Sade taukosi puoliltapäivin sen verran, että Hannu jatkoi hommia, mutta korkeanpaikankammoisena hänen oli pakko pyytää apuun naapurin Tomi, joka oli etukäteen lupautunut jeesaamaan. Maalia oli haettava taas lisää, sillä 10 vuoden ajan auringon kuivattama lauta imee sitä uskomattoman paljon.

Sade jatkui iltapäivällä rankkana ja hommat oli lopetettava. No, nyt tiedämme mitä teemme juhannuksena.

1 kommentti:

  1. Tieto talkoopäivästä tuli niin myöhään, että omat suunnitelmat jo tehty. Pyydetty Hannua ilmoittaa AJOISSA talkoopäivästä, mutta tuli vain viikkoa ennen. Kohtuutonta, että ois kutsua odotettu koko kesäkuu, omat suunnitelmat etualalla, so sorry. Terveisin Haapsalulaiset

    VastaaPoista