keskiviikko 28. joulukuuta 2016

illusian löytötavaratoimisto

Image result for lost property 

Vuosien varrella (ja varsinkin kuluvana vuotena) olen löytänyt yhtä ja toista. Johtunee siitä, että kävelen paljon. Voin nyt todeta, että näistä löydöistä saa itselleen korkeintaan hyvän mielen, muuten ne tuottavat vain vaivaa ja kuluja.

Olen noukkinut maasta ihmisten pudottamia seteleitä ja palauttanut ne omistajalleen, olen löytänyt mm. puhelimen, matkakortin ja lompakon, jonka sisältönä oli kortteja ja luultavasti myös käteistä rahaa (en luvatta velottanut löytöpalkkiota, katsoin vain omistajan nimen). Löysin lompakon juna-aseman fillariparkista, yritin juosta junan perään, mutta se ehti lähteä. Toimitin löydökseni HSL:n löytötavaratoimistoon ja ilmoitin omistajalle, mistä sen voi hakea. Luultavasti pelastin neidin viikonlopun, sanoi hän sentään kiitos.

Puhelimet löytävät kotimaassa helposti omistajansa, kun katsoo ensin yhteystiedoista kohdasta Ä; äiti. Löytämääni matkakorttiakaan en kehdannut kotimatkallani käyttää, vaikka siinä olikin arvoa jäljellä. Soitin HSL:n palvelupisteeseen, joka sulki kortin. Seuraavan kerran keskustassa käydessäni toimitin kortin sinne.

Ulkomailla en löydä juuri mitään, sillä katselen maisemia tai rakennuksia ”linssin läpi” kuvakulmia etsien. Sen sijaan Hannu ja Anna löytävät irtonaista rahaa, jonka voivat pitää itsellään, kun ketään potentiaalia omistajaa ei näy. Kerran löysin Montenegrosta jonkun aution puistoaukion kivetykselle unohtuneen kännykän. ”MAMA” soittaa! Umpiummikkona en arvannut vastata ja pelästyttää mammaa, vaan annoin puhelimen vastaani kävelevälle paikalliselle pariskunnalle. 

Ennen joulua löysin avainnipun, josta olen nyt ilmoittanut kahdelle huoltoyhtiölle ja läheiselle ravintolalle. Löytötavaratoimisto on ulkoistettu jonnekin Helsinkiin ja sinne soittaminenkin maksaa. Taidan tipauttaa avaimet Tikkurilan poliisilaitokselle, kysyköön omistaja niitä sieltä.

Ja tästä lähtien aion katsella vain puiden latvoja tai jättää tavarat (irtoseteleitä lukuun ottamatta) jonkun muun vaivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti