keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Karpalo-valkosuklaapikkuleivät



25-30 kpl
valmistusaika noin 30 min. + 30 min. taikinan jähmettymisaika

125 g voita
1 dl sokeria
¾ dl muscovadosokeria (tai ruokosokeria)
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl mysliä tai kaurahiutaleita
100 g valkoista suklaata
100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
¾ dl mantelirouhetta

Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinan joukkoon.

Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe, karpalot ja mantelirouhe taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Pyörittele taikinasta palloja. Laita taikinapallot pellille leivinpaperin päälle ja paina hieman litteämmäksi. Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti