sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Málaga

Norwegianin tapas-annos
Aamulla oli aivan hirveä keli, kun lähdimme kohti lentokenttää. Emme onnistuneet saamaan kyytiä kavereilta, joten käytimme bussia + junaa päästäksemme kentälle. Onneksi sade lähes taukosi, kun lähdimme liikkeelle, mutta tiet olivat loskaiset ja liukkaat. Tälläkin kerralla olimme liikkeellä käsimatkatavaroin, mistä onnittelin itseäni, kun katsoin koneen ikkunasta Airpron henkilökunnan heittävän kärrystään matkalaukkuja märkään maahan, kunnes löysivät kaksi meidän koneeseen kuuluvaa laukkua ja kone saattoi siirtyä jäänestoaineen suihkutukseen.

Plaza de la Merced
Málagan lentoasemalla kävi hyvä tuuri; osuimme oikealle bussipysäkille, josta lähes samantien lähti bussi keskustaan (3€/hlö). Kävelymatka majapaikkaan oli varsin pitkä ja aluksi Hannulla oli muistissa vanha tieto yhdestä harkitsemastamme ja sittemmin hylätystä majapaikasta. Onneksi nämä kuitenkin sijaitsivat samalla alueella. Apartment Marques de la Merced on aivan Plaza de la Mercedin vieressä, hiljaisen pikkukadun varrella. Saimme avaimet huoneistoomme ja jalkauduimme aukiolle ja sen yhdelle terassille tervetulo-oluille. 

Cortijo de Pepe

Cortijo de Pepe
Alkoi olla jo ilta ja nälkä, jäimme samalla kävelyllä illalliselle mukavaan Cortijo de Pepeen. Hyvät tapakset syötyämme palasimme kämpille viettämään iltaa.
 
Apart. Marques de la Merced
Apart. Marques de la Merced
Aamu aukeni aurinkoisena ja kävimme kattoterassilla katsomassa maisemia. Meillä on keittiönurkkaus käytettävissä, mutta jääkaappi ammotti tyhjänä ja kävelimme Teatro Romanon lähellä olevan La Plaza Malagan aurinkoiselle terassille aamiaiselle. Pitihän minun käydä sisäpuolellakin ihailemassa hienoa seinämaalausta.

La Plaza Malaga

Siitä olikin helppo jatkaa kulkua kohti Castillo de Gibralfaroa. Kiertelimme kaikki näköalatasanteet ja istuimme oluille puiston keskellä olevan baarin terassille. Sekä siellä että linnoitukselta poistuessamme törmäsimme suomalaisiin.View from Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro

View from Castillo de Gibralfaro

Alcazaba de Málaga
Kävelimme alas vanhaan kaupunkiin saakka, ennen kuin löysimme sisäänkäynnin Alcazaba de Málagaan. Katsoimme senkin näköalatasanteet ja hienot rakennukset. Puutarha olisi mainio piknik-paikka.

Alcazaba de Málaga

Alcazaba de Málaga

Alcazaba de Málaga


Las Tortugas
Kävelimme keskustan läpi lounaspaikkaa etsien ja päädyimme taas Plaza de la Mercedin Las Tortugasin terassille. Söimme hyvät tapakset sangrian kera.


Plaza de la Merced

Apart. Marques de la Merced


Pepe y Pepa
Hannu oli katsonut meille etukäteen hyvän illallispaikan, mutta se oli maanantaista johtuen kiinni, kuten monet muutkin ravintolat. Valinnanvaraa vanhassa kaupungissa on yllinkyllin, päädyimme Pepe y Pepan lämmitetylle terassille syömään meren herkkuja. Nyt saavat friteeratut ruuat riittää!


Kotikatu, Madre de Dios


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti