maanantai 29. maaliskuuta 2021

Pääsiäinen, koronakevät 2021

Mirja kutsui meidät ruokavieraiksi juhlistamaan alkukuusta viettämiään synttäreitä. Herkuttelun lomassa muistelimme menneitä matkoja, kun ei uusiakaan voi nyt suunnitella.

 

Palmusunnuntaina naapuruston pikkunoidat kolkuttelivat ovella ja saimme kimpun kauniita virpomisoksia. Hannu valmisti flammkuchenia, toivomukseni mukaisesti savulohella ja lehtikaalisilpulla.

Tiistain (tikkutiistai) luvattiin olevan viikon lämpimin ja aurinkoinen päivä. Vielä mitä! Lähdimme kuitenkin suunnitellulle eväsretkelle Kuusijärvelle. Hiljaista oli, pari avantouimaria sentään kävi pulahtamassa hyisessä vedessä. Kävelin mutkan kautta kotiin, kilometrejä kertyi kaksitoista.

Mustarastas laulaa. Keittiön ikkunasta ulos vilkaistessani kaksi pientä peuraa kiirehtii metsästä kylätielle. Rusakot syövät illan pimennyttyä orapihlaja-aitaamme. Kannattaa lukea naistenlehtiä, niistä saa hyvän mielen (meidän makkarin lamppu Jyskistä 24,90 vs. K-Raudan lamppu). 

Kiirastorstaina tuuletin petivaatteet ja tein viikkosiivouksen. Kokata ei tarvinnut, edellispäiväistä pähkinävoi(kerma)kanapastaa oli vielä jäljellä. Tällä kerralla jätin siitä pois aroniahillon, hyvää oli, mutta ei niin suklaista kuin viimeksi. Ripustin lakanapyykin ulos kuivumaan ja istuimme hetken auringossa. Hannu lähti bänditreeneihin, minä pyöräytin sitruunamuffinit, otin esille pääsiäiskoristeita ja vein Matti B:lle vähän maistiaisia.

Pitkäperjantaina oli poikkeuksellisen kaunis sää. Veimme kukat ja kynttilän Honkanummelle, päivän lenkin tein kävelemällä kotiin. Pääsiäislounaaksi oli tarjolla savulohisalaattia ja paahdettuja parsoja savukinkulla.

Lankalauantain lenkillä näin kevään ensimmäiset leskenlehdet. Hannu leikkasi orapihlaja-aidan maan tasalle, toivottavasti Rubert-rusakko ja sen kaverit eivät nyt käy marjapuskien kimppuun. Joka joulu Hannu toteaa, että bataattivuokaa voisi syödä muutenkin kuin jouluna. Tein sitä lammasnakkien ja parsojen seuraksi.

Illalla pidimme (Alkon) tummien oluiden tastingin. Taas kerran totesimme makumme olevan aivan samanlainen, taas kerran voittaja oli A.Le Coqin Imperial Extra Double Stout ja minun oli taas todettava, ettei minusta ole oluen suurkuluttajaksi (melkein litra mieheen). Toiseksi tullut Tucher Bajuvator voisi olla uusi suosikkini.

Ei mämmiä, kiitos. Pääsiäissunnuntaina tein pitkän metsälenkin, Hannu sai sillä aikaa pihan risusavotan valmiiksi (ja naapurit aloittivat puusavotan). Tein taas oman versioni karitsapataa, käytin siihen Lidlin tuoretta karitsanpaistirullaa, jonka pilkoin pieniksi paloiksi, lisäsin pataan sipuleita, marjoja, sieniä, tomaattimurskaa, letšoa, tuoretta minttua ja mausteita. Hyvää tuli!

Pääsiäismaanantaina oli niin kamala ilma, että laiskottelimme koko päivän sisällä. Lueskeltiin, lepäiltiin ja syötiin hyvää karitsapataa. Lenkille ehtii huomennakin. 

https://illusiasianreseptit.blogspot.com/

 

Kevään kirjoja:

Annette Hess "Tulkki". Eletään 60-luvun alkua Saksassa, nuori Eva on kouluttautunut puolan kielen tulkiksi ja hän saa kutsun oikeudenkäyntiin, jossa syytettyinä on keskitysleireillä toimineita Gestapon upseereita. Edelleen Saksassa kielletään holokausti ja natsismi. Olen lukenut useita kirjoja, jotka kertovat keskitysleirien kauheuksista ja niistä selviytyneistä. Tämä kirja oli niihin verrattuna naiivi, vähän kuin jotain viihderomaania olisi lukenut. Henkilöt jäivät ohuiksi ja käyttäytyivät omituisesti, jotkut tapahtumat olivat täysin irrallisia itse tarinasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti