lauantai 27. marraskuuta 2021

Mathildedalin joulumarkkinat 2021

Meidän oli tarkoitus lähteä joulukuun alussa Tarton ja Tallinnan joulutoreille muutamaksi päiväksi, mutta Viron paheneva koronatilanne laittoi meidät peruuttamaan jo varaamamme majoitukset. Sen sijaan aiomme koluta Etelä-Suomen joulumarkkinoita. Ensimmäiseksi suuntasimme Matildaan. Matkalla poikkesimme Lohjalle ja kävimme Suvilla. Saimme lisää purkkeja kuivattuja sieniä varten, Fazerin joulutorttuja ja muita herkkuja ja mikä ihaninta; Noelin koulukuvan. Veimme pelastusarmeijaan tyynyjä, liinavaatteita ja pyyheliinoja, sen jälkeen kävimme Virekodissa moikkaamassa äitiä, joka oli lounaan jälkeen ruokalevolla. Jätimme jälkeemme pikkujoulun hyasintit.
 
Kyläravintola Terho
Tarkoituksemme oli käydä vaihteeksi Ruukin Krouvissa pizzalla, mutta ravintola oli tupaten täynnä markkinavieraita. Katsastimme markkinatarjonnan (sisätiloihin oli pitkät jonot), kävelimme ylös kylälle ja söimme Terhossa hyvät lankkupizzat. Terhossakin oli tupa täynnä ja tunnelma katossa jo päiväsaikaan.
 

Jäimme yöksi tuttuun Perniön majoitukseen, kotiuiduimme nopeasti ripustamalla jouluvalot ikkunaan ja vaihtamalla kotivaatteet päälle. Viime kerrasta muistin, että keittiöstä löytyy kauniit viinilasit, siksi ostin mukaan italialaisen pirskahtelevan valkoviinin. Seppo lämmitti meille saunan, sen jälkeen saimme kutsun brandylasillisille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti