torstai 14. kesäkuuta 2018

Sadepäivä ZakopanessaPokoje Gościnne Światłomir
Jätimme Varsovaan ihanan isäntäparimme ja helteisen sään. Kaikesta päätellen oli satanut koko yön. Jossain vaiheessa avasin ikkunan voidakseni kuunnella sateen ropinaa ja lintujen laulua. Ilma oli tyyni, joten ei ollut juuri toivoa pilvien hajoamisesta.


Zapiecek
Majatalossa ei ollut aamiaista tarjolla, kirsikkajogurttien ja -mehun jälkeen kävelimme keskustaan. Turisteja enemmän oli liikkeellä koululaisryhmiä. Vaihdoimme valuuttaa (paras kurssi 4,25), teimme vähän ostoksia ja jäimme salaattilounaalle Zapiecekiin. 


Tuntui mukavalta olla taas Zakopanessa, kävellä tuttuja katuja ja löytää tuttuja kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Hannu lähti takaisin kämpille, minä jatkoin kävelyä vahingossa melkein Kuźniceen saakka, ennen kuin ymmärsin kääntyä takaisin ja löysin eilisen kauppamme.


Sade hiljeni välillä, mutta ei tauonnut lainkaan. Kun palasin takaisin majapaikkaamme, tasasimme parvekkeella istuen yhden hyvän portterin.


Marzanna
Päikkäreiden aikana sade loppui ja kävelimme illalla Karczma Przy Młynieen, mutta se oli buukattu jollekin ryhmälle ja jätimme pöytävarauksen huomisillaksi. Jostain syystä Hannu luottaa TripAdvisorin suosituksiin ja kävelimme vielä eteenpäin hänen valitsemaansa Marzanna-ravintolaan. Paikka oli mielenkiintoinen kokoelma vanhaa roinaa, musiikki mukavaa bluesia ja omistaja ihan Veeti Kallion näköinen, mutta ruoka oli mautonta perusmättöä. Ehkä kehut perustuvat enemmän ravintolan tunnelmaan ja halpoihin hintoihin kuin ruuan makuun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti