tiistai 19. kesäkuuta 2018

Krakova, Kazimierz

Yö oli tosi hiljainen, mutta lämmin. Jätimme ikkunat auki ja aamuyöllä kuuntelin satakielen laulua. Aamulla hain lähipuiston pienestä leipomosta tuoreet sämpylät. Aamiaisen jälkeen lähdimme päivän kävelylenkille, matkalla vaihdoimme lisää valuuttaa (paras kurssi 4,28).


Kävelimme läpi kauniiden puistojen, joiden penkeillä Arskat ja Reiskat vielä nukkuivat tokkuraisina.


Kaarsimme Wawelin takakautta Veikselin varrelle, siitä nousimme kohti Kazimierzia.Kävimme Kościół Augustianówissa, vieressä on Naboźeństwo do św. Rity (mitä nimihirviöitä). 


Kantakuppilassamme Alchemiassa oli meneillään joku katastrofi ja tarjoilija kertoi restauroinnin kestävän vähintään tunnin. Istuimme oluelle naapuriin, Tajemniczy Ogródin terassille. Plac Nowylla (uudella torilla) oli myynnissä komeita mansikoita, mutta arvelin niiden olevan hilloa, ennen kuin pääsemme kämpille.


Haimme infosta lisää karttoja ja Hannu varasi itselleen järjestetyn matkan Auschwitchiin. Se on nykyisin paras tapa varmistaa sisäänpääsy.Kävelimme ohi juutalaisen hautausmaan. En tiedä missä sen sisäänkäynti on, aikoinaan löysimme Marjukan kanssa vahingossa uudelle  hautausmaalle.


Alkoi olla lounasaika ja istuimme Warsztat po Polskun terassille (ul. Miodowa 20) hyville salaateille.


Lounaan jälkeen palasimme Wawelin ohi vanhaan kaupunkiin ja kaupan kautta kotiin viettämään siestaa. Paikalliset valmistautuivat Puola-Senegal -matsiin. Hiljaisuudesta päätellen Puola hävisi.


Krakovasta lähtee kotiin käsin tehdyt korvakorut, joilla saattaa olla käyttöä ainakin joulunaikaan.


Illan hieman viilennyttyä jalkauduimme uudelleen kaduille. Lähikippolamme terassi oli täynnä jalkapallon seuraajia. Matkalla vanhaan kaupunkiin kaikki muutkin terassit olivat lämpimästä illasta johtuen täpötäynnä. Vasta Tomasza 20 Resto Barin terassilta löytyi vapaa pöytä. Siinä istuessamme ehdimme kuulla 21.00 ja 22.00 torvisoitot. Salaattini oli hyvä, mutta huomattavasti vaatimattomampi kuin päivällä. Seurustelimme naapuripöydän portugalilaisen ja hollantilaisen pojan kanssa, ennen kuin lähdimme kävelemään kotiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti