maanantai 18. kesäkuuta 2018

Kaunis Krakova

Puolalaiset naapurimme riekkuivat taas aamuyöhön, jossain vaiheessa kuulin satavan hetken aikaa. Söimme aamiaisen, pakkasimme tavaramme ja kävelimme bussiasemalle. Sieltä olikin sopivasti lähdössä Krakovan bussi, johon me vielä mahduimme. Siltatyöt hidastivat alkumatkaa, sen jälkeen laskettelimme lujaa Krakovaan saakka. Silmissä vilisivät vehreät maisemat ja supersiistit pihat runsaine kukkaistutuksineen. Yritimme jäädä pois kyydistä kotikadullamme, mutta matkatavaroiden kanssa bussista pääsi ulos vasta päättärillä. Check-in oli vasta 15.00 ja tarkoituksemme oli jäädä matkalla jollekin terassille lounaalle, mutta emme löytäneet ainuttakaan kotikulmiltamme. Olin saanut puolankielisen viestin ovikoodeista, emme ymmärtäneet niistä hölkäsenpöläystä. Sattumalta ulos tuli tyttö, joka päästi meidät rappukäytävään. Asunnon ovikoodin ymmärsimme ja saimme avaimen käyttöön.


Platinium Apartments Słowackiego
Heitimme tavarat sisään ja lähdimme samoissa hikisissä vaatteissa kävelemään kohti vanhaa kaupunkia. Melko läheltä löysimme Piwiarnian, jonka terassille jäimme lounaalle.


Olimme aukiolla vähän ennen viittä ja jäimme odottamaan Bazylika Mariackan tasatunnin torvisoittoa. Kuulimme trumpetin soivan, mutta kumpikaan ei nähnyt soittajaa. Kummallista.


Palasimme kaupan kautta kämpille suihkuun ja siestan viettoon. Alkoi sataa.


Trattoria Soprano
Tunnin kuluttua sade loppui ja illalla kävelimme Trattoria Sopranoon, jossa viimeksi kävimme kuusi vuotta sitten. Yhteinen antipasto olisi hyvin riittänyt, pastat olivat jo liikaa.

Carlos Santana konsertoi maanantaina Kaisaniemessä. Vähänkö harmitti, etten päässyt pitkästä aikaa kuulemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti