lauantai 4. lokakuuta 2014

Rooma A.D. 2014


Parhaat synttärilahjat saa, kun ostaa ne itse, vai mitä (Hannulle kuitenkin kiitos tabletti-optiosta)? Siksi tartuin Norwegianin tarjouslentoihin Roomaan (112€) ja päätin jatkaa kesää reilun viikon matkalla Italiaan. Yksin matkustaminen tulee majoituksen kannalta kalliiksi, siksi valitsin Roomasta hostellimajoituksen. Koska minua viehättävät vanhat, harmaat kivikylät, lähden Roomasta heti seuraavana päivänä Tivoliin. Sieltä pariksi päiväksi rannikolle Lido di Ostiaan ja viimeisiksi reissupäiviksi majoitun Trastevereen. Osassa majoituksia on tarjolla aamiainen ja joissakin käytössä keittiö, joten minulla on mahdollisuus pitää budjetti pienenä salaattilounailla. Samoin siirtymiset eivät tule kovin kalliiksi, kun hylkäsin ensimmäisen ajatukseni lähteä Napoliin ja sen läheisille saarille. Ne saavat suosiolla jäädä toiseen kertaan.

Kampaaja täräytti tukkani aivan tummaksi, joten voin taas soluttautua italialaisrouvien joukkoon. Sääennuste lupaa aurinkoa ja lämpöä, pakkasin mukaan samat kesävaatteet, millä pärjäsin Espanjassakin. Minulla oli iltapäivälento ja Hannu tarjosi lounaan Ju Fussa, ennen kuin hän heitti minut kentälle.


Kone oli melkein täysi, ainoa vapaa paikka taisi olla minun vieressäni. Yritin torkkua, mutta eihän se minulta onnistu liikkuvassa laitteessa. Oli kuuma ja meteliä. Laskeuduimme Roomaan illan jo pimentyessä. Juna Terminiin oli juuri lähtenyt ja lipputiskin rouva myi minulle paikan shuttle bussiin, joka vei kyytiläiset Terminin kulmille. Hetken harhailin, ennen kuin löysin oikean kadun ja Four Seasons Hostelin. Otin petini kahdeksan hengen dormista ja lähdin ulos kuumaan iltaan. Yhdelle terassille jäin salaatille, toiselle istahdin viinilasilliselle. Keskustan meteli on huumaava; ruuhkainen liikenne, hälytysajoneuvoja, isoja turistiryhmiä (saksalaisia, venäläisiä) ja kaupunkilaisia lähes tungokseen saakka. Santa Maria Maggiore oli aivan pimeänä, mutta pyöreä kuu valaisi tummaa taivasta. Lyhyen iltakävelyn jälkeen palasin hosteliin, kävin suihkussa ja kiipesin yläpetiin lukemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti