lauantai 27. syyskuuta 2014

Noelin nimiäiskahvit


Kotiuduttuamme Espanjasta Hannu lähti lähes samantien soittokeikalle. Yöllä myrskytuuli kohisi talon nurkissa, mutta lauantaille tuli kaunis lenkkikeli. Iltapäivällä kävimme katsomassa äitiä Virekodissa, sen jälkeen kahvittelimme Noelin nimiäisjuhlia muiden isovanhempien seurassa. Pikkuinen ilmeisesti tunnisti minusta heimolaisensa (samanlaiset hiukset), kun hän sylissäni hymyili ja jokelsi tapittaen suoraan silmiin.

Omenaviini oli käynyt loppuun, "poika" pulpahteli enää vain harvakseltaan. Hannu lapposi viinin toiseen astiaan. Hänellä on flunssainen olo, yritän karttaa tartuntaa kaikin mahdollisin konstein. Rautaa, vitamiineja ja sosekeittoa, johon lisään extra-annoksen chiliä ja valkosipulia. Maanantaina Hannu jäi flunssan takia kotiin, minä jatkoin säilömistä ja jumppatunteja. Mustamarja-aronia on maailmalla arvossaan, Suomessa sitä ei juuri vielä hyödynnetä. Vantaalla on marjoja puskat pullollaan, keräsin niitä hilloon (sekaan naapurien omenia, ettei tule liian tymäkkää) ja smoothien joukkoon.

Kuukauden kirja 1: Richard Mason "Meren huoneissa". Kirja kateudesta, katkeruudesta ja valheista, jotka jatkuvat vuosista ja vuosikymmenistä toiseen aiheuttaen menetyksiä ja suurta surua.

Kirja 2: Pajtim Statovci "Kissani Jugoslavia". Erinomaisesti kirjoitettu esikoiskirja kertoo Kosovon pakolaisperheen tarinan kahden sukupolven osalta ja heidät asettumisestaan Suomeen. Kissa-aihe ei aivan auennut minulle. Mielenkiinnolla odotaan nuoren kirjailijan seuraavaa teosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti