torstai 10. syyskuuta 2015

Balkan 2015, suunnittelua

Vuoden 2014 kevättulvien takia minulta jäi Sarajevo käymättä ja sekös jäi harmittamaan. Aloinkin suunnitella tälle syksylle uutta yritystä, tarkoituksena tehdä myös vaellus Lukomirin vuoristokylään.

Kun noitakerhon seniori täytti pyöreitä, perustimme matkakassan. Kun noidista nuorinkin pääsi naisenikään, lähdimme yhteiselle viikonloppumatkalle Vilnaan. Sen jälkeen yksi jos toinenkin lopetti kassan kerryttämisen, mutta Pirjo ja minä pistimme edelleen kympin kuussa tilille. Tehtyäni alustavan reittisuunnitelman ilmoitin Pirjolle, että meillä on syksyllä koossa 1.800€ ja ehdotin, että hän lähtee mukaani. Yhtä helppoa oli puhua Marjukka mukaan retkelle. Hän ei ole koskaan käynyt Kroatiassa ja oli halukas näkemään Dubrovnikin. Vaikka tykkäänkin reissata yksin, on mukavaa kun on hyvää seuraa.

Näiden naisten kanssa onkin helppo tehdä matkasuunnitelmia; he hyväksyivät kaikki ehdotukseni reitistä ja majoituksista. Ainoa toive oli, että majoituksissa on parveke joki- tai merinäköalalla.

Tein mahdollisimman löysän suunnitelman, eli pysähdymme useimpiin kohteisiin kolmeksi yöksi. Muuten olisin skipannut Dubrovnikin nopeasti (toki on ihanaa tavata Zeljka), mutta pitäähän Marjukan kiertää muurit ja käydä Srd-kukkulalla.

Reissaamme yhdessä pari viikkoa. Dubrovnikista matkamme jatkuu bussilla Mostariin, sieltä junalla Sarajevoon, josta pitäisi päästä yhden päivän aikana takaisin Kroatian rannikolle. Vietämme viimeiset yhteiset päivät Gradacissa, sen jälkeen seuralaiseni suuntaavat omille tahoilleen, minä siirryn lähemmäs Splitiä ja rauhoitun pari päivää yksikseni. Hannu käyttää viimeisen kesälomaviikkonsa, treffaamme Splitissä, suuntaamme Hvarille ja sieltä Trogiriin, Čiovon saarelle. Kotiin lennämme Splitistä.

3 kommenttia:

 1. No juu...kyllä tänne passaa tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Balkan on Portugalin lisäksi minun suosikkikohteeni Euroopassa, lisäksi Espanja on nousemassa kärkikolmikkoon. Entisistä Jugoslavian maista on näkemättä vielä Kosovo, ehkä ehdin sinnekin joskus...

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista