keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Syksyn harrastuksia


Harrastuspiirit aloittivat syyskauden toimintansa. Maksoin Rekolan Raikkaan kausimaksun ja vaihdoin työpaikalta saamiani liikuntaseteleitä Korso Gymin 10-korttiin. Viikko-ohjelmassani tulee olemaan ainakin joogaa, pilatesta ja zumbaa. Kurkussa tuntui hieman karheutta, kun hikinen zumbatunti ei tuntunut auttavan, kävin uimassa karaisevassa vedessä tarkoituksena jättää flunssa Keravanjokeen. Harmi vain, että kaupunki oli jo sulkenut suihkun ja lopettanut raportoinnin vedenlaadusta. Lämpötilaksi arvioisin 14-15 astetta.

Joku kielikurssi (espanja/portugali) kiinnostaisi tauon jälkeen, pitää katsoa, jos saisin sellaisen sopimaan johonkin väliin.


Pullotin mustaherukkaliköörin ja laitoin tekeytymään uuden liköörin pakastetuista punaherukoista ja mustamarja-aroniasta. Kävelylenkeillä kerään marja-aronioita, joista teen hilloa (löysennän sitä omenalla, muuten tulee liian tymäkkää) ja pakastan osan. Ne ovat oiva lisä smoothieen ja taidan kehittää vielä jonkun liharuokareseptin, johon marja-aroniat sopivat, kun mustaherukat menivät kaikki likööriksi. Kyläläisten omenasato on huono niin laadultaan kuin määrältäänkin. Taitaa omenaviinin teko jäädä tältä syksyltä. Luumuja ei ole kenelläkään, joudun tekemään rommilla maustetun hillon kaupan luumuista.

Lukupiiri oli kokoontunut jo elokuussa, minä pääsin osallistumaan vasta syyskuun tapaamiseen.

Mukavaa, kun on taas aikaa kokkailla kotona. Grillauskausi jatkuu vielä jonkun viikon, mutta syksyllä maistuvat keitot ja pataruuat parhailta. Leipominen ei taida olla enää minun juttuni (ettei tule syötyä liikaa), mutta marja- ja omenapiirakoita teen aina, kun on vieraita tulossa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti