lauantai 13. elokuuta 2016

Pihajuhlat perhepiirissä

Pihajuhlat, sateen sattuessa peruutettu sisällä.

Cake made by Suvi
En ole kahteen kuukauteen viettänyt viikonloppua kotona. Nyt siihen oli hyvä syy, kun juhlimme Hannun, Onnin, Noelin ja minun yhteisiä synttäreitä perhepiirissä. Kutsussa mainitsimme pihajuhlat, olihan kesää vielä jäljellä. Heti, kun kuukausi vaihtui, illat pimenivät ja sää muuttui epävakaiseksi. Olimme varustautuneet kertakäyttöastioilla (eihän meillä mitään 24 hengen astiastoa ole) ja pyytäneet naapureilta puutarhakalusteita lainaksi. Plan B oli, että sateen sattuessa pihajuhlat siirtyvät sisälle ja rullaamme vastapestyt matot piiloon yläkertaan. 

Keittiön jääkaappi oli täynnä ruokaa, kellarin jääkaappi juomia. Sää kuin sää, päätimme tarjota vieraille grilliruokaa. Suvi lupasi tehdä kakun. Perjantaina järjestelin paikkoja, kun ilmavoimien Hawkit tekivät ylilennon. Taas joku oli erehtynyt päivästä, mehän tilasimme näytöksen lauantaille! Perjantai-ilta oli vielä kaunis ja aurinkoinen.

Niinhän siinä kävi, että sääennusteen mukainen sade saavutti meidänkin kylämme aamupäivän aikana. Tuuli puhalsi niin kovin, että oli pakko pistää uusi aurinkovarjo kiinni.

Pienet päivänsankarit

Pikkuipanat nauttivat toistensa seurasta, aikuisille tuntui maistuvan myös tarjoilu. Yllärinä siskoilleni olin kutsunut pippaloihin myös pikkuserkkumme Susan. Ainoa harmi oli, että poistuessaan pihaltamme siskoni raapaisi autonsa uuteen reunakivetykseen. Me selvisimme grillin ja kuistin maton pesulla, Hannu imuroi ja pesi myös lattiat sunnuntaina. Ruokaa jäi niin paljon, että pärjäämme muutaman päivän pyttärillä. Olimme toivoneet tavaralahjojen sijaan kuoharia ja niitä myös saimme. Kiitos koko suurelle, ihanalle perheellemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti