torstai 25. elokuuta 2016

Taiteiden yö, Helsinki

Tim Laman
Osallistuin Taiteiden yön päivän ja alkuillan tapahtumiin ja houkuttelin Marjukan liittymään seuraani iltapäivällä. Kiertelin näyttelyissä jo aamupäivän aikana. Aloitin Sanomatalon World Press Photo palkittujen kuvien näyttelyllä.

Kiasma ja Musiikkitalo
Seuraavaksi ihailin Musiikkitalon takana olevia istutuksia ja kävelin Taidehalliin katsomaan Niki de Saint Phallen mainion näyttelyn.

Niki de Saint Phalle
Niki de Saint Phalle
Vielä oli aikaa ennen Marjukan saapumista Lohjalta, poikkesin Kansallismuseoon ja sen ihastuttavaan puutarhaan.  

Kansallismuseo
Treffasimme Elielin aukiolla, siitä kävelimme JuFuun syömään lounaan. Senaatintorille oli muodostunut muovikassien suikaleista koottu suuri mustekala ja erivärisiä kaloja. 

Senaatintori
Kävelimme Virka-Galleriaan katsomaan Bonk- ja Keisarin perintö -näyttelyt. Mahtavat ulkolaiset turistit ihmetellä Bonkin historiaa ja anjovisteollisuutta, kun lukevat esineiden ja kuvien englanninkielistä käännöstä. Bändi vasta viritteli soittimiaan. Johan meitä alkoi janottaa ja kävimme Bryggerin terassilla oluella.


Virka-galleria
Musiikkia oli tarjolla siellä ja täällä, pysähdyimme hetkeksi kuuntelemaan Espan lavalla esiintyvää Shavaa. Kävelykaduilla oli omat soittajansa, mutta tungimme itsemme Vltavaan kuuntelemaan Fantasia Andaluza -kitaraduettoa. Tuomiokirkossa kuuntelimme Cantores Minoresta ja Dominante-kuoroa.
Shava


Cantores Minores

Kahvihammasta alkoi kolottaa ja kävimme Tuomiokirkon vieressä olevan ortodoksikirkon puutarhassa kahvilla ja kaalipiirakalla. Ilta alkoi hämärtyä ja oli leppeän lämmin sää. Porukkaa alkoi kertyä keskustaan ja rokki soi. Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä kaupunginmuseon sisäpihalla seuraamassa uuden valoteoksen julkistamista.
Senaatintori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti