lauantai 20. elokuuta 2016

Lohja-päivä

Kukkukallio
Olin jo pitkään suunnitellut vieväni Hannun lapsuuteni luontokohteisiin Lohjalle. Vihdoin löytyi vapaa lauantai ja pakkasimme Magnan sivulaukkuihin eväät ja vaihtovaatteet. Ajoimme Veikkolan ja Siuntion kautta Virkkalan ristille, josta pienen hakemisen (puut ja puskat ovat kasvaneet viime käyntini jälkeen huimasti) jälkeen löysin polun, joka johti Kukkukalliolle. Mistähän tuo nimi tulee, täytyy selvittää. 

Kukkukallio

Näköala Lohjanjärvelle
Yöllisen sateen kostuttama rinne oli vähän liukas ajosaappaille, mutta emme vielä tässä vaiheessa viitsineet vaihtaa varusteita. Näköalat kallion laelta Lohjanjärvelle olivat vaivan arvoiset. Liukastelimme alas ja seuraavaksi pyörähdimme Kyrkstadin (minun muistaakseni paikkaa nimitettiin Dahlbergin kartanoksi) pihapiiriin. Ilokseni talo on edelleen pystyssä ja kaikesta päätellen jonkinlaisessa käytössä. Myös puutarha oli hyvin hoidettu. 

Lasitehdas
Halusin käydä Lasitehtaalla, jossa Anni-mummu ja hyvä ystäväni Maija-Liisa (ja Viktor Klimenkon vanhemmat) aikoinaan asuivat. Tiesin, että kaikki talot on purettu, samoin konepajakoulun rakennukset. Onneksi tontit on myyty ja uusia taloja rakennettu hienoin järvinäköaloin. Anni-mummun pihapiiristä on jäljellä muutama vanha puu ja kaislikkoinen ranta.

Kävimme Virkkalan hautausmaalla isän ja isovanhempieni haudoilla. Rupattelimme hetken vanhan herran kanssa, hän oli hoitamassa vaimonsa haudan kukkia. Söimme Virkkalan keskustassa jäätelöt, jotka saimme puoleen hintaan kesän päättymisen vuoksi. Siitä olikin lyhyt matka entisten asuintalojeni ohi Pähkinäniemeen. Jätimme Virekodissa käymisen tällä kerralla väliin, sillä olen menossa maanantaina Lohjalle ja käyn "paremmalla ajalla" äidin luona.

Pähkinäniemi, Virkkala
Pähkinäniemi on jätetty luonnontilaan ja metsässä on isoja kaatuneita puita. Polut ovat kuitenkin hyvin näkyvissä, joten koirantaluttajia ja retkeilijöitä riittää. Muistan, kun serkkuni Kimmon kyydissä istuessani ajoimme fillarilla alamäessä suoraan pöpelikköön, onneksi ei osunut kiviä kohdalle.  

Parkkipaikan läheisyydestä löytyi bajamaja, minun ei tarvinnutkaan mennä puskapissalle. Uimarannalla ei ollut ristinsielua, vaikka sää oli mitä parhain ja vesikin varmasti lämmintä. Vähänkö harmitti, että olin jättänyt uikkarit ja pyyhkeen kotiin. Teimme kävelykierroksen ja näytin Hannulle, missä ennen olivat tanssilavat. Näillä huudeilla on vietetty juhannusjuhlia, kiipeilty pihkan peittämissä männyissä, käyty uimakoulua ja teininä pussailtu tulevan ex-miehen kanssa.

Eikä ollut hukkareissu tämäkään retki, sillä löysin polun varrelta puoli muovikassillista suuria kantarelleja.

Pähkinäniemi
Ohitimme Lohjan keskustan sutjakkaasti. Liessaari, Porla ja Aurlahti saavat jäädä toiseen kertaan. Halusin näyttää Hannulle Karnaistenkorven, jossa itse kävin Ilonan luokan kanssa loppukeväästä. 

Karnaistenkorpi

Luontopolun parkkipaikalla vaihdoimme vaatteet ja jalkineet ja lähdimme patikoimaan kohti Ahvenalammen laavua. Metsästä löytyi kantarelleja, pieniä suppilovahveroita ja mitä ihmeellisempiä sieniä.Joimme kahvit ja jatkoimme Sorvalammen laavulle, jossa Ilonan luokan kanssa kävinkin jo aiemmin. 


Parkkipaikalla vaihdoimme ajovaatteet päälle ja ajoimme nopeinta tietä kotiin. Ehdimme vielä nauttia lämpimästä illasta ja grilliherkuista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti